Blogging, Știri & Trends
N-a crescut niciun preț al Gazului cu 60%! Nu pentru toată lumea.
N-a crescut niciun preț al Gazului cu 60%! Nu pentru toată lumea.

N-a crescut niciun preț al Gazului cu 60%! Nu pentru toată lumea.

Presa urlă ca din gură de șarpe de creșteri a prețului gazului de 60%, o creștere extrem de accelerată ca niciodată altcândva. Acest lucru este adevărat, însă mulți consumatori casnici nu au grija scumpirii ăsteia. Nu în maniera apocaliptică prezentată la Tv.

Mi-ar plăcea ca Presa să reamintească de asemenea campaniile, inclusiv de Stat, de alegere a unui furnizor de Gaz și de Energie electrică pe piața liberă. Acolo prindeai o nouă ofertă care era ce-i drept mai scumpă ca precedenta, dar mai bună ca o creștere haotică ce a zburat rapid spre 40%, apoi spre 60%.

În materie de Gaz, eu am fost abonat la Engie. Aveam de ales de pe piața liberă oferte maxim de ieftine, însă de la companii no-name. S-a dovedit că acele companii no-name au dat un preț mic promoțional doar ca să te prindă în contract și apoi au aplicat tarife mult mai mari ca a altora. Dă-i și stai să te lupți cu ei acum… Eu am ales tot Engie, căci am mai căutat cândva o comparație la gaz și tot Engie ieșea câștigător ca ofertă. Mi-au dublat prețul pe kilowatt pe oră, dar a fost o creștere suportabilă la 0,22044 lei/kWh PLUS o reducere de 20% la prețul gazului natural timp de 6 luni. Totul, la preț fix pe 12 luni.

Așa că ce panică? E o creștere căci mai cresc prețurile, iar noi consumatorii trebuie să fim vigilenți. Eu am fost. Alții, nu. Anunțuri au fost făcute, acum lumea se plânge de plafonări. Plafonări de preț pentru societate din banii tuturor, ai Statului. Nu știu. Să vedem pe viitor ce se va întâmpla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *