Blogging, Știri & Trends
Nu găsesc rostul Europarlamentarelor în Constanța…sau în România
Nu găsesc rostul Europarlamentarelor în Constanța…sau în România

Nu găsesc rostul Europarlamentarelor în Constanța…sau în România

panouri_psd_ziua_de_constanta_2
foto via ziuact.ro
 
Astfel de panouri sunt peste tot prin orașul Constanța. Unul arată chiar Arcul de Triumf din București sub care scrie aceeași prostie comunistă: Mândri că suntem români. Mă mir că nu au scris cu „î”.
Mândri că ce? Că avem un Arc de Triumf undeva în Capitala României, făcut cândva din lemn apoi din beton și ipsos și apreciat de obicei în contextul comparării „simpatice” a Bucureștiului cu Parisul? Și până la urmă ce treabă am eu constănțeanul cu bucureșteanul sau ploieșteanul sau hunedoreanul? Pune o poză din Constanța dacă ai curaj! Desigur că n-ai pune Cazinoul de pe faleză pe un panou, căci ne-am deprima iar cu toții.
„Votează” cică! Ce mesaj! Să votez ce și când? Să votez pe cine mai exact? Ce știu eu despre Europarlamentare și ce ar trebui să știu? Cine e candidatul sau candidații și ce îi face potriviți pentru acest post. Practic eu trebuie să fiu un Angajator aici. Păi m-am tot plâns de Angajatori că nu sunt atenți la aplicanți! Cum să fac și eu aceeași greșeală? Mi-ai venit cu un CV la ușă? Ah, nu? Înseamnă că nu vrei postul cu adevărat ci vrei doar salariul. Îmi pare rău, dar spun pas. Nu votez nimic căci nu am ce.
Nu știu cât de necesar e să știe un Europarlamentar ales din Constanța despre acest oraș dar în alte situații, când vine vorba de candidați locali, i-aș întreba mai mult decât despre ce studii au și ce-i recomandă pentru post. I-aș întreba ce autobuz se ia de la Gară pentru Parcul Tăbăcărie. I-aș întreba numele a cinci cartiere sudice ale Constanței. I-aș întreba de ce nu avem coșuri de gunoi prin multe locuri din oraș și de ce nu avem stații cu bănci peste tot. Aici și-ar dovedi cu adevărat utilitatea un om ales de localnici. Dar să votez ceva cândva pentru un oarecare cineva căci așa spune un panou? Niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *