Blogging, Știri & Trends
O nu, Facebook cel malefic!
O nu, Facebook cel malefic!

O nu, Facebook cel malefic!

Se da un video.

Scopul lui este probabil sa te faca sa zici „Wow, nu-mi vine sa cred!” insa replica mea este „Da, logic, si ce vrei sa spui?”.
Este alegerea fiecaruia sa-si faca un cont de Facebook sau sa si-l opreasca. Pastrarea datelor personale for ever and ever este intradevar o problema spinoasa insa pana la urma, cu ce te prejudiciaza? Tipul din exemplul de mai sus a primit nu stiu cate sute de pdf-uri cu informatii despre activitatea lui, asta imi spune doar ca Facebook este foarte migalos si iti inregistreaza cu succes fiecare miscare. Mai mult decat Inteligenta sau Economie este proces Informatic. Cand te loghezi se intampla ceva, cand dai un like se intampla ceva, cand vorbesti cu cineva se intampla ceva. Logic ca poti primii si cateva mii de pdf-uri cu activitatea ta detaliata. Poti primii doar unul, cu cateva mii de pagini daca asta te multumeste.  Coordonatele GPS le dai voluntar de asemenea, tu alegi sa spui pe unde umbli, nu e ca si cum Facebook ii sopteste fostei sau fostului unde exact esti tu acum si de ce. Astea sunt ganduri de om paranoic si tamp.
– Max is surprised…
– No, Max is stupid.
A, te prejudiciaza Facebook cumva si ai toate motivele s-o crezi, raporteaza-i, da-i in judecata! Iti faci bani buni de pe asta. E normal sa se intample asa insa ma indoiesc ca s-ar lasa Facebook prins cu matza-n sac. Deci nu si-ar bate capul sa-ti aduca fix tie vreun prejudiciu.
Facebook este intradevar datator de dependenta si tot vad tentative ale oamenilor din lista mea de a-si inchide contul de tot. Mai tineti minte insa unde se intampla asta? Hi5! De zeci de ori cred ca mi-am inchis si redeschis contul pe Hi5. Pe atunci inca nu erau la moda atat de tare scandalurile informatice. Hai sa mergem mai inapoi la o chestie egal vicioasa precum Facebook. Cativa din generatii mai vechi au prins mIRC-ul. Mii de romani nu isi aprindeau PC-ul fara sa-si deschida si mIRC-ul. La fel ca Facebook-ul, ba chiar mai mult, mIRC-ul ramanea deschis pe toata perioada zilei. Era o interfata usor de folosit, cu acces usor la orice fel de om si cu jocuri trivia care iti ocupa ore intregi. Cei care spun acum lucruri rele de Facebook au uitat de mIRC. Facebook este intradevar mai complex si iti arata usor multe informatii despre cineva, insa asta nu se putea intampla in nici un fel si chip fara ajutorul fiecarui utilizator in parte plus ca nu ai acces la informatiile astea cu una cu doua, sunt niste conditii stricte la care te raportezi totusi.
Concluzia e ca timpul trece iar noi evoluam. Ne dai o roata, facem masina, ne dai un internet facem mIRC si Facebook. Nu e nimic nou fata de anii precedenti iar cand ceva chiar este nou nout pe Planeta, devine inevitabil caci se raporteaza la o generatie anume care e intr-o proaspata cautare de informatii si trend-uri.
Nici eu nu cred ca o sa-mi mai tin Facebook-ul de blog deschis pentru prea mult timp insa as vrea totusi sa am o pagina de Facebook caci ma conecteaza cu multa lume, in general lume cu care vreau eu sa fiu conectat si cand vreau eu sa fiu conectat. O fi el malefic si vicios dar la fel este si Shaworma sau Pizza. Adica, nu cumva tine de tine sa te abtii? Facem si noi ca prostia americana, sa dam in judecata McDonald’s-ul caci ne-a ingrasat. Daca il folosesti cum trebuie, beneficiezi de functiile de baza ale unei asemenea interfate, daca il folosesti ca un dependent, o dependenta o sa-ti si dea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *