Blogging, Știri & Trends
Oare se vor mai vinde vreodată căștiile audio?
Oare se vor mai vinde vreodată căștiile audio?

Oare se vor mai vinde vreodată căștiile audio?

În Istorie, au existat mereu momente când cineva a lansat o idee sau o strategie, iar apoi lumea s-a raportat cu totul la acea idee. De câțiva ani, poate nu doar în Constanța sau poate nu doar în România, cineva a reușit cumva să promoveze bine ideea de a asculta manele, filme și show-uri pe telefon în autobuz, totul…fără căști.

Oare să fie evoluția umană de vină? Am evoluat la un punct în care urechiile noastre nu mai suportă să fie astupate? Să fie apropierea comunității, unde mai mulți oameni ar aprecia în același timp o muzică anume sau o discuție privată anume? Sau e vorba de nesimțire?

Eu dacă aș avea firmă de căști, aș închide repede coșmelia! Să nu ies și mai mult pe pierdere, adică. Am zis că se mai corectează lumea, dar lumea a făcut invers: a văzut că se poate, a perpetuat obiceiul. Este mai lejer ce-i drept să nu te deranjeze nimic pe sau în ureche, așa că de ce nu? Este mai lejer și să urmărești baba tremurândă de la bancomat până pe aleea pustnică și să-i furi sacoșa încrețită de 1,25 bani cu portofelul din anul 1930 plin cu suma pensiei retrase. Este mai lejer să fumezi în restaurant, de ce să mai bați drumul până afară? E mai lejer să arunci gunoiul pe jos. E mai lejer să nu te speli și să nu te mai îmbraci ordonat și curat. Dar este societate?

Eu n-aș reinventa Democrația sau Socialismul sau Comunismul. Aș reinventa Societatea. Aș pune la intrarea orașului un semn care să ateste că acest oraș este o Societate. Sunt bineveniți doar cei ce respectă reguli și care fac un minim efort pentru a menține o linie civilizată. Restul să poftească în junglă. Au și acolo Netflix și Manele, nu vă îngrijorați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *