Blogging, Știri & Trends
Ogilvy Romania si angajatii nesimtiti
Ogilvy Romania si angajatii nesimtiti

Ogilvy Romania si angajatii nesimtiti

Urmează să citiţi un articol scris pe 5 Aprilie 2011. Vroiam să-l postez în data când urma să fiu plătit pentru a evidenţia mai bine întârzierea, însă cum văd că plata nu mai apare, postez acum:

Ogilvy Group Romania face parte din reteaua internationala Ogilvy, parte a WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare la nivel mondial. Ogilvy Group Romania ofera servicii de comunicare integrata 360º – publicitate, relatii publice, marketing interactiv, promotii de vanzari, programe de activare si comunicare de brand, precum si strategie si cumparare de media – prin agentiile sale specializate. Spune iqads.ro. Acestia mai continua spunand ca Ogilvy Romania a castigat in anul 2010 titlul de „Agency of the Year”.

Ok, nu contest asta, dar contest aplicarea etichetei „profesionism” pe lucruri ce nu sunt deloc profesioniste de fapt.

Spuneam candva ca in martie am fost contactat de Ogilvy pentru a afisa un banner pentru un client de-al lor, de asemenea, m-am oferit sa le scriu si un articol. M-am si plans apoi de modul de desfasurare a lucrurilor dar am incercat sa nu mai fiu suparat ci sa tratez lucrurile mai cu lejeritate si critica justificata. Long Story short, am primit un mail de la Claudia Mihalascu – director Public Relations la Ogilvy, azi 5 aprilie 2011, in care incheierea suna asa:

Intre noi este clar prima si ultima colaborare.O seara buna,Claudia

Evident postarea aceasta nu a fost scrisa in data de azi, insa m-am gandit ca mai bine fac asa ca sa nu se supere ei de tot si sa nu-mi mai dea nici bani nici nimic. Deci, evident, de-abia azi mi-am primit banii de la ei.

Eu stiam ca Ogilvy o sa se cam supere pe mine vazand ca sunt critic cu ei, insa nu ma aflam eu oare in drept sa condamn cateva lucruri?

Pe 10 martie am scris articolul lor. Este 5 aprilie 8 mai si eu inca nu am primit bani. Pe langa asta, am peste 10 mail-uri primite de la Claudia sus-mentionata. Pai asa se face treaba? Mai bine faceau totul o data si bine. Vor si buletin vor si extras de cont. Le dau si aud ca e problema ca exista cont cu „XX” la sfarsit, lucru normal pentru formatul contului la BT de exemplu.

Eu am fost asa mai ironic in mail-uri caci ma simteam indreptatit s-o fac, dar n-am depasit vreo limita serioasa. Adica, daca umblam la cravata, e ok, dar cand o luam pe casual, hai sa acceptam replicile casual. Claudia nu a acceptat asa ceva si m-a sunat personal ca sa se ia de viata mea. Doamne, cate greseli si tot eu sunt ala imposibilul. Doar sa faci gestul asta e total lipsit de profesionalism sau decenta. Pai ma suni tu, care ai o denumire a functiei care pana la urma dovedeste ca nu inseamna nimic sa-mi spui mie din mandrie ca nu consideri ca am comunicat eu ok? Mai sunt si jignit apoi afland ca respectiva era de parere ca am mai lucrat cu asemenea firme si ca stiu cum se fac lucrurile si ca poate trebuia ea sa stie de mai de mult cum sa ma ia ca sa inteleg si eu cum merge treaba. A, tot eu sunt ala pierdut in spatiu. Foarte suparator sa ai de-a face cu asemenea oameni.

La sfarsit am trimis inca un lucru care mi-l cereau si am completat e-mail-ul cu urmatoarele:

Concluzionez caci poate te intereseaza. Consider ca lucrurile ar trebui sa se faca mai simplu:

1. Anunti colaboratorul ca va trebui sa semneze o declaratie si un contract si ca astea vor fi disponibile intr-o perioada anume de timp.

2. Ii trimiti la usa curierul caci de aia il aveti si poate sa semneze pe loc si declaratie si contract si tot.

3. Il anunti ca va trebui sa astepte plata care se va face pana intr-un termen anume.

Toate astea de la inceput, cand vezi ca accepta sa faca treaba pentru voi. Se rezolva treaba si mai rapid si mai eficient, fara certuri sau comportamente dificile ca ale mele.

Deci hai ca m-am autocriticat si eu putin, desi puteam sa n-o fac. La mine s-a intamplat altfel insa. Am inteles ca se semneaza o declaratie, ca imi trebuie si buletin si extras de cont si catel si purcel, apoi o saptamana n-am mai stiut nimic de la ei, apoi mi s-a zis ca trebuie semnat un contract, apoi mi s-a cerut sa verific contul bancar desi n-avea nimic, apoi am fost jignit pentru faptul ca sunt eu mai direct in exprimare.

La mail-ul de mai sus, Claudia PR director mi-a raspuns asa:

Ok, multumesc! Te voi anunta cand este facuta plata si cand vei primi si contractul – exemplarul tau.
Concluziile nu sunt valabile. Orice colaborare presupune un contract, un termen de plata, etc. Asta ca sa stii pe viitor pentru alte colaborari. Intre noi este clar prima si ultima colaborare.
O seara buna,
Claudia

Chiar daca o si injuram tot nu trebuia sa primesc asa ceva in mail, mai ales de la o PR-ista. Doamne, ce de mandrie prosteasca.

In concluzie, spun ca lucrurile trebuie sa se intample mai clar. A, asa e in Romania? Pai hai sa nu mai castigam premii pentru cea mai eficienta companie sau pentru un management bun daca totul este de fapt parodie. Eu vreau ca macar sa stii cu ce ai de-a face si sa ti se dea informatia o data si bine daca e posibil sau macar sa ti se comunice frumos si util un lucru.

Stiu ca risc sa nu mai lucrez cu asemenea companii, dar asta sa fie pierderea mea oare? Daca vrei sa fii o companie serioasa, iei in seama caile eficiente si nu dai impresia ca tocmai ai inventat un procedeu, care este evident prea lent. Daca ai anumite lipsuri, comunica pentru a fi totul mai clar si vei vedea ca ai de castigat si in modul asta. Nu vrei sa ma asculti ca esti prea mare, ok, fie ca tine…pana cand n-o sa mai fie. Cum mai sunt si alti clienti sau colaboratori, asa mai sunt si alte firme.

p.s. Aveţi să-mi daţi bani totuşi, cu tot cu penalizarea aferentă.

Art.2, punctul 2.4 din contract:

În situaţia în care CESIONARUL nu-şi va îndeplini obligaţiile de plată în cuantumul şi termenul stabilit, CEDENTUL va fi îndreptăţit să perceapă penalităţi în cuantum de 0.06% pentru fiecare zi de întârziere, aplicate la voaloarea datorată şi neachitată.

Plata trebuia să fie făcută până la data de 20 Apr 2011, deci…calculaţi şi voi căci eu sigur o voi face. Ştiu că e o nimica toată dar e interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *