Blogging, Știri & Trends
Ovidius Park. Acesta va fi probabil cel mai frumos parc al Constanței!
Ovidius Park. Acesta va fi probabil cel mai frumos parc al Constanței!

Ovidius Park. Acesta va fi probabil cel mai frumos parc al Constanței!

Bine ați venit în Ovidius Park! Un parc încă în lucru, dar care începe să arate promițător!

Astăzi am alergat un pic – cu a mea proaspătă soție – prin curtea Universității Ovidius din zona Campus Constanța. Aici din data de 23 Martie 2019 a luat naștere un proiect ambițios pe nume „Trees need people Constanța Restart”, un parc în care s-a plănuit plantarea a unui număr de 116 tei, 12 cedri, 20 mesteceni, 32 prunus pisardi (corcoduși roșii cred) și 20 de thuya. Vă povesteam despre planul ăsta în articol de aici.

Ovidius Park Mai 2021 - joie 02

Eu zic că aceștia din urmă sunt prunus pisardi și cred că da, vor fi corcoduși. Are o formă interesantă parcul, am încercat eu s-o conturez prin alergare, dar nu se înțelege prea bine. Zici că-i un fluture.

Un fluture incomplet adică… Hai să vă mai arăt poze. Repet, pozele sunt de astăzi, 30 Mai 2021.

Ok. Hai să vă arăt acum și partea mai puțin frumoasă, partea de construcție și de șantier în zonă…

Mult nu cred că mai durează până când se termină parcul acesta. De ce zic că va fi cel mai frumos din Constanța? În afară de faptul că e un parc nou și tot ce e nou arată bine, o zic pentru că este un proiect mare, este un proiect cu multă verdeață și este un proiect ce probabil se va păstra curat mai mult timp, deși noi în Constanța avem o mare problemă în a păstra curățenia.

Avem parcul Tăbăcărie care e cel mai mare din orașul Constanța, dar nu va fi niciodată un parc frumos. Nu va fi! Pur și simplu. Va fi același parc cu borduri rupte lângă malul lacului Tăbăcărie pentru care nu a răspuns mai nimeni niciodată (ABADL sau Primăria), cu aceleași resturi de la McDonald’s aruncate pe jos și cu același miros infect. Poate îți pui baza în parcul de la Gară. Poate doar dacă vrei să te plimbi într-un parc sec, unde vei avea coleg de bancă un boschetar. Mai avem vreo unul? Poate cel de la Casa de Cultură. E mai mult platou de reclamă la toate firmele posibile cocoțate pe așa-zisă casă de cultură și e mai degrabă curte a unei biserici ne-construite. Cel din Tomis 2? Ăla parcă să zici că arată mai bine, ce-i drept. Oare mai e pe acolo ceasul ăla scump auriu a lui Mazăre și a lui Constantinescu? Exact despre asta e vorba, despre proiectele unora care acum zac în închisoare și ascultă forțat Taraf Tv. De acolo a început și acolo o să rămână ca un soi de blestem al incompetenței ce a rămas înrădăcinată în administrația locală.

Măcar tu, Ovidius! Tu să rămâi exilat în colțul tău și să arăți bine…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *