Blogging, Știri & Trends
Pădure, panoramă și mânăstirea Aladzha la Golden Sands, Bulgaria
Pădure, panoramă și mânăstirea Aladzha la Golden Sands, Bulgaria

Pădure, panoramă și mânăstirea Aladzha la Golden Sands, Bulgaria

Golden Sands din Bulgaria nu este doar plină de…sands. Ci și de pădure! Am mai făcut traseul din pădure cândva, însă de data asta am revenit în același loc pentru a ajunge până la capăt.

Am făcut un sejur la Grifid Vistamar, un hotel Ultra All Inclusive. E destul de ok hotelul, mult mai potrivit pentru cei ce au copii. Apropo, la mulți ani de Ziua Copilului! Aproape de acest hotel, se află intrarea spre un traseu amenajat prin pădure. Super-locație! Am mers prin pădure și am mers și am mers de s-au făcut câțiva kilometri deja. Nu e un traseu dificil. Ajunși mai sus, am dat de o zonă de Panorama (sau Viewpoint). Eu și frate-miu însă am făcut poze de undeva mai înalt de acel loc:

Dap. Ne-am suit acolo. Se clătina un pic, dar era solidă construcția. Vederea însă era lux! Nu știu câți hotelieri au poze așa ca să-și prezinte stațiunea sau hotelul. Vând poze! Ieftin!

Recomand să vă luați prin pădure un roll-on Repelent de insecte. E vreo 18 lei la Farmacia Tei. Foaaarte util a fost! Nu cred că rezistam altfel. În stațiune însă, nu sunt insecte. De asemenea, deși rutele sunt destul de notate prin pădure, frate-miu a găsit rutele și pe o aplicație numită Maps.Me. De analizat!

Fix pe lângă viewpoint, mai jos pe stradă, pe lângă o parcare, se află intrarea către Mânăstirea Aladzha, o mănăstire rupestră construită în perioada medievală, în secolele al XIII-lea și al XIV-lea, fiind folosită pe atunci de călugării ortodocși. Aceasta este unică datorită faptului că este sculptată în stâncă și se întinde pe două niveluri. 5 leva intrarea. Frumoasă zona. Plină de bănuți și iconițe înfipte-n zid. Îi mulțumesc șefului meu că mi-a lăsat un DSLR pe mână, căci altfel nu-mi ieșeau pozele așa bine!

Așadar, ai ce vedea și în Golden Sands! Dacă mai știți astfel de zone de pe litoralul bulgăresc, să-mi spuneți și mie! Data viitoare poate încerc și un Nessebar, căci poate găsesc și pe acolo locuri ce se simt ca o adevărată aventură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *