Blogging, Știri & Trends
Păianjănul European de Grădină…la mine la geam!
Păianjănul European de Grădină…la mine la geam!

Păianjănul European de Grădină…la mine la geam!

Monstrulețul ăsta mic este de fapt o femelă din specia Araneus diadematus, un păianjăn inofensiv pentru om. Desigur că eu nu știam asta și când l-am văzut prima oară într-o noapte stând cocoțat la geam, am încremenit. L-am lăsat acolo însă, își întinsese o pânză destul de potentă pe lângă niște flori pe care le am la geam.
Azi, când am deschis geamul, am observat că pânza veche a dispărut dar a apărut una nouă la fel de potentă. Prin potent mă refer că era pânză destul de mare și groasă. Nu vedeam unde e păianjănul dar deodată am văzut o bilă. Era el…sau hai, ea, că femela e mai mare. Am tot împuns-o, ba chiar am și filmat-o (vezi pe Facebook). Era întradevăr cam pasivă, așa cum și spune Wikipedia.

Orb spiders are said to eat their webs each night along with many of the small insects stuck to it. They have been observed doing this within a few minutes. A new web is then spun in the morning.
Mai spune Wiki ce ziceam adineauri că am observat: o nouă pânză. Deci aia veche a fost mâncată seară de seară cu tot cu micile insecte. În fine, mișcând-o, am întors-o cu spatele la mine și i-am văzut crucea. God damn! Nu știam ce să cred, dacă e semn de păianjăn periculos sau ba dar știu de obicei că doar culorile intense semnifică venin șamd. Am căutat pe Google și voila! Mai fac așa uneori. Am curiozitatea asta de a cerceta. Deci dacă vedeți la geam un astfel de insectă să nu vă speriați…prea tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *