Blogging, Știri & Trends
Plaja Modern Constanta – fosta Plaja Muncitorul
Plaja Modern Constanta – fosta Plaja Muncitorul

Plaja Modern Constanta – fosta Plaja Muncitorul

Acum cateva zile, de Ziua Marinei, am facut o poza plajei Modern din Constanta. Aceasta imagine mi-a amintit de cateva poze din colectia mea ce arata aceasi plaja, dar care in perioada comunismului si-a schimbat denumirea pentru un scurt timp in Plaja Muncitorul.

Aici era locul unde venea lumea cu un buget mai mic sau cu un chef mai mic de deplasare tocmai pana pe plaja Mamaia. Paduricea nu exista pe atunci. Dupa 1990, am mers de multe ori pe aici. Am prins chiar si momentul cand se platea intrare, desi legal, cei care incasau bilete nu aveau ce cauta acolo, lucru descoperit mult mai tarziu. Uneori plateam bilet, de multe alte ori ma furisam, undeva pe sub un gard rupt de langa Vila Sutu. Cred ca am prins si perioada cand se facea nudism la Modern.

Zona aceea amenajata, cu patratele pe ea, era o zona de nudisti. Zidurile erau cam de 2 metri sau sunt, caci inca mai exista structura, desi inauntru se afla acum doar apa si iarba inalta. Daca existau aparate mai bune pe acea vreme (cu zoom mai bun), acum aveam in fata o poza total inedita.

Am prins si toboganul, atunci cand functiona. Era atat de haotic incat aveam impresia ca o sa ma scuipe afara de pe traseu. Apoi l-am prins si cand a fost inchis, cand mergeam mai multi sus si ne turnam apa cu bidonul ca sa alunece. Trebuia sa ne dam chilotii mai jos, ca sa fie pielea pe fibra de sticla a toboganului. Alunecam mai bine dar simteam si anumite defecte fizice ale structurii. Acum sunt martor la distrugerea sa, de foarte curand doua bucati mari din el fiind daramate pe pamant.

Hai sa mai vedem o poza, probabil din 1974.

Si doua din 1964, gasite aici.

8 comentarii

 1. MrMovie

  Salut,

  Imi aduca si eu aminte, inainte de Revolutie, in anii 80, cand eram mititel si mergeam la plaja cu ai mei, de multe ori in zona Modern (tot din ratiuni de distanta vis-a-vis de Mamaia, pt ca era cam departe, iar cu troleibuzele faceai destul de mult) ! Troleibuzele din Constanta alt subiect de nostalgie, ca si tramvaiele…
  Dar cu plaja Modern ai dreptate cu nudistii si cu toboganul ! Mi-aduc aminte bine de tot de ele ! Pe tobogan am mers inclusiv in faza cand cazusera bucati din el si mergeam pe el in picioare ! Ce vremuri…

 2. iulia mladinovici

  eu am crescut la doua minute de plaja modern si am prins epoca toboganului si a intrarii… vreau sa va aduceti aminte de plaja mica de langa modern… se numea trei papuci,nu stiu acum cum au botezat-o. ce vremuri…

 3. MrMovie

  Pai la Trei Papuci fac si eu plaja cand merg la Cta ! Imi este mai comod ! Peste 3 zile tot acolo ma voi duce :))) !

  „Trei papuci” este plaja de la capatul strazii unde se afla DIAS-ul !

 4. flory

  ce ignoranta sunt. credeam ca si acum se mai plateste a
  la plaja Modern. eu mereu am stat langa plaja Mamaia, asa ca scuzati-mi nestiinta..:)) poate la vara incerc si eu Modernul iar (dupa 15-20 de ani) , desi plaja copilariei mele a fost Eforie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *