Blogging, Știri & Trends
Politia Romana despre virusul ‘Politia Romana’
Politia Romana despre virusul ‘Politia Romana’

Politia Romana despre virusul ‘Politia Romana’

Vorbeam de curand pe Facebook despre un virus care face ravagii. Virusul este denumit „Politia Romana” si iti cam da Sistemul peste cap.
Fata de alti virusi de exact aceeasi maniera, acesta iti afiseaza un mesaj ce pretinde a fi mesaj oficial al Politiei Romane, prin care te informeaza ca ai facut cine-stie-ce ilegalitate si ca trebuie sa platesti o suma de bani pentru a se trece cu vederea peste. E greu a scoate un asemenea virus din PC/Laptop insa unii au solutii, vezi de exemplu un link aici.
Unii s-au speriat si au contactat Politia. O asemenea persoana a si primit un raspuns inapoi de la Politia Romana, acelasi raspuns surprins in poza atasata articolului. Transcriu aici:
Referitor la sesizarea făcută de către dvs. în data de 22.10.2012, prin care sesizaţi faptul că în ziua de 18.10.2012 v-a fost restricţionat accesul la sistemul informatic deţinut la domiciliul dvs. vă comunicăm că a fost înregistrat dosarul penal cu numărul de mai sus, pentru comiterea infracţiunii de acces, fără drept, la un sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricţionarea accesului la aceste date, infracţiuni prev. şi ped. de art. 42 alin., repsectiv 45 din Legea 161/2003.
Dosarul a fost înaintat la D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, pentru înregistrare şi competentă soluţionare.
Cu stimă,
ŞEFUL B.C.C.O. CONSTANŢA
Comisar şef de poliţie,
PAVEL AURELIAN
Asadar, cei care viruseaza lumea cu un astfel de virus, s-au trezit cu un Dosar Penal (probabil unul din multe altele). Dupa mine, cam trebuie sa penalizeze si faptul ca s-au dat drept Politia Romana. Este si asta mentionata prin Codul Penal pe undeva.
Interesant deci ca Politia Romana isi „bate capul” cu sesizari privind virusii informatici. Pentru mine e miracol orice actiune pozitiva din partea lor. Dosarul asta penal nu ajuta sa prinda pe nimeni, caci nu asa se face treaba, insa daca cineva va fi prins, se va adauga si acest dosar in procesul de condamnare.
In fine, intre timp, aveti grija cum intrati pe net! Repet pentru a mia oara: Nu se intra pe internet fara un antivirus instalat! Gasiti o lista de software gratuit Antivirus, aici

p.s. Daca Bitdefender esueaza, incercati sa faceti Rescue Disk, de exemplu…cu Kaspersky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *