Blogging, Știri & Trends
Poveste de pe blog pe blog: Iubesc Constanța!
Poveste de pe blog pe blog: Iubesc Constanța!

Poveste de pe blog pe blog: Iubesc Constanța!

mai departe de ceea ce vedem limitat pe străzi. Acest oraș te surprinde nu doar cu lucruri noi dar mai ales cu cele vechi, ce erau frumoase de mult în ochii tăi, dacă reușeai să le vezi cumva.
Am zâmbit cu gura larg deschisă atunci când mi-am dat seama de propria-mi orbire în fața istoriei și în fața arhitecturii a acestui oraș. Nu mă pasionează atât de mult partea tehnică a lucrurilor însă mă fascinează imaginația și aspectul acestor științe. Nu văzusem niciodată Cazinoul în detaliu, nu i-am apreciat niciodată Art-Nouveau-ul cu motivele florale, animalice și desigur marine. Chiar și vechiul Radio Vacanța de pe plaja Mamaia, era de atâția ani găzduit într-o clădire Art Deco pe care eu o ignoram constant. Nu știam că fix aproape de Muzeul de Artă, printre câteva străduțe se află o clădire inspirată după o Gară construită de Otto Wagner. Nu știam că avem atâtea stiluri pe cele mai banale străzi și că numărul lor pune Constanța în topul orașelor cu un astfel de mix vizual.

Dar asta am aflat-o pas cu pas, căci în Constanța m-am născut și nu am acceptat să mă pierd prin acest oraș, chiar și când eram pierdut. O luam drept către destinația mea și cu ocazia asta mai aflam noi scurtături și noi străduțe. M-am folosit de asta și mi-am ghidat mereu pașii către noi destinații misterioase, chiar și atunci când știam deja pe unde trebuie s-o iau. Mă bucură mult când descopăr o raritate precum Fântâna de la Stadion sau un parc vechi de pe lângă strada Caraiman și multă lume nu știe despre asta. Mă bucur când mă uit la Farul de Aterizare și știu eu și doar câțiva alții că așa îl cheamă și că acum mulți ani zona aia arată practic a câmpie sălbatică. Probabil tronează și un simț de „Cine își uită istoria este condamnat s-o repete” dar în mare parte simt o curiozitate enormă pentru acest oraș și mă bucur că acest oraș mă ține curios. Aș vrea totuși mai multe, aș vrea să simt

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *