Blogging, Știri & Trends
Poze și Recenzie de la Rabla 2013 în localitatea Lumina
Poze și Recenzie de la Rabla 2013 în localitatea Lumina

Poze și Recenzie de la Rabla 2013 în localitatea Lumina

Poze Rabla Iunie 2013 Lumina - Constanta City 01

Spuneam în articolul precedent despre evenimentul și procesul programului Rabla 2013 în județul Constanța. Cum principalul punct de colectare din orașul Constanța a fost aprig vânat tocmai de acum două zile, mulți s-au orientat către celălalte două centre din localitățiile Ovidiu și Lumina. La acesta din urmă am poposit și eu astăzi.

Fix la ieșirea din localitatea Lumina, se află societatea Resort Metal SRL. În zonă se aflau deja peste 60 de mașini, majoritatea pregătite pentru programul Rabla. Mulți din oamenii prezenți se aflau în locație tocmai de Sâmbătă după-amiază. Unii au dormit la fața locului în aceste două nopți, alții au avut mai mare încredere în Soartă și și-au lăsat mașinile nesupravegheate. La final totul a ieșit bine, fără incidente. Astăzi s-a dat startul Rabla iar lumea părea pregătită.

Poze Rabla Iunie 2013 Lumina - Constanta City 02

Poze Rabla Iunie 2013 Lumina - Constanta City 03

Poze Rabla Iunie 2013 Lumina - Constanta City 04

În ciuda temerii multora că s-ar putea să iasă scandal și că toată lumea se va călca în picioare, lucrurile au decurs extrem de bine, cel puțin până în ora 12:00 când am plecat eu din locație.

Lista cu ordinea mașinilor era deja întocmită și exact pe baza acestei liste s-au trimis mașinile în interiorul curții. Totul a început de la ora 10:00 iar primele două mașini au intrat în curte la un interval de 5 minute între ele. S-a hotărât apoi să intre două grupe de câte 10 mașini, fiecare grupă pe rând. O persoană cu lista în mână circula pe lângă mașinile numerotate și anunța proprietarii să fie pregătiți. Lumea era săritoare și împingea mașinile tocmai până în curte, de asemenea se făcea schimb de unelte ba chiar și de baterii de mașină, până atunci când șoferii puteau să conducă mașina în curte, fără a mai fi necesar să fie împinsă. Erau multe persoane trecute de 50 de ani, dar și mulți tineri, fete și câteva femei.

În interiorul curții, un mecanic și un însoțitor autorizat, verificau seriile mașinilor adunate cât și existența cricului, a sculelor aferente, a roții de rezervă și a altor aspecte necesare. Erau foarte deschiși și ajutători acești angajați. Au lăsat o impresie generală bună. Ba chiar și inginerul Enculescu a arătat că este dispus să ajute pe fiecare în parte cu informația necesară completării foilor ce trebuiau depuse, foi ce desigur nu au fost complete pentru fiecare șofer dornic de un tichet. Chiar și așa, a avut loc un incident în care acest inginer a declarat că are la dispoziție doar 40 de tichete în loc de 49. Câțiva au protestat scurt, cineva a sunat la ziar iar la fața locului s-au deplasat jurnaliștii de la ziarul local Telegraf. De asemenea, au apărut în zonă și cei de la firma de pază BGS, însă nu aveau de-a face cu absolut nici un conflict, totul decurgând normal în acele momente.

După aceste 20 de mașini, inginerul a ordonat să nu se mai primească nici una în curte (LE: Aparent azi s-au primit 35 de solicitări). Probabil pentru a evita supraaglomerarea sau cine mai știe pentru ce. Așadar, mulțimea de oameni ce așteptau la coadă s-ar putea să mai aștepte încă o zi pentru restul tichetelor. La fața locului, se auzeau vorbe despre o nouă etapă Rabla 2013, pentru luna Septembrie. Ar fi necesar, căci pentru un întreg județ, nu poți aloca doar 147 de tichete pentru un număr mult mai mare de oameni dornici ce vor să scape de rabla lor.

Hai să vedem alte poze de la fața locului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *