Blogging, Știri & Trends
Pregătiți de Constanța Blogmeet 16
Pregătiți de Constanța Blogmeet 16

Pregătiți de Constanța Blogmeet 16

Constanta Blogmeet 16 - by joienegruEveniment: Constanța Blogmeet – Ediția 16
Dată: Duminică, 25 Mai 2014
Oră: Începând cu ora 12:00 după-amiază
Loc: City Bistro Cafe, terasa din spatele City Park Mall

Cu alte cuvinte și cu propoziții decent alcătuite, vă anunț că evenimentul CBM este gata planificat și că își așteaptă invitații. După cum spuneam și în acest articol, avem peste 20 și ceva de invitați dar…să vedem câți vor veni până la urmă (pot apărea nu doar mai puțini ci mai mulți). Tot în acel articol am explicat cum am ales o ultimă propunere pe ultima sută de metri. Mergând de curând prin spatele City Park Mall, am observat o terasă simpatică fix lângă lac. Prețurile sunt ok, umbră avem iar muzica e și ea ok de asemenea. Am avut noroc în această zi să dau și de managerii locației la fața locului și am zis că urmează să vorbim dacă vă hotărâți voi. Cum ieri ne-am hotărât prin vot să facem evenimentul la City Bistro Cafe, m-am decis să-i sun azi și să-i pun în temă. Au fost foarte amabili, au zis că e ok, că ne așteaptă, că ne pun la dispoziție și niște curent electric dacă avem laptop-uri și alte dispozitive de băgat în priză și că dacă ni se face foame putem să comandăm mâncare tot de la ei căci au o altă locație și în interiorul City Park Mall și ne aduc mâncare de acolo la prețuri destul de ok de asemenea. Am văzut locația respectivă din interior și nu e mare dar încăpem lejer peste 20 de persoane acolo (asta mai ales la canapelele și mesele dinspre perete). Mi-a spus că dacă plouă, vom fi invitați acolo deci ăsta este unul din Back-Up plan-urile evenimentului. Locația e deschisă până la 9 seara deci…super. Repet, noi însă avem treabă cu terasa mult mai spațioasă și comodă de lângă lac, atâta timp cât vremea ține cu noi.

Până acum și-au anunțat participarea atât bloggeri noi la acest eveniment cât și bloggeri veterani. Vorbim despre cei locali. Ca SURPRIZE…mi-ar plăcea să vă fac cât mai multe! Pentru început am printat câteva flyere. Alte materiale adiționale nu voi face căci…avem noi destule subiecte de dezbătut. Sper la o colaborare cu cei de la Agenția de Comunicare, Pastel, apoi cred că o să ne întâlnim cu Iulian și Nico de la Paintball & Airsoft Arena Constanța, poate vine și Bogdan de la Parchez ca un Bou să ne spună puțin cum a inventat acest concept împreună cu partenera sa, Alina.
Alți invitați ceva mai speciali pentru noi bloggerii sunt „bloggerii rock-star”. Am fost motivat să organizez eu această ediție cât mai repede pentru că mi-a spus celebrul chinezu.eu (vrei nu vrei, ești celebru!) că o să fie prezent prin oraș în acestă perioadă.

 

Într-un top al anului trecut, chinezu.eu a ieșit cel mai „utilizat” blogger din România. Asta este tradus ca o colaborare bună între el și agențiile de Comunicare dar și ca implicare în proiecte proprii precum emisiunea „Brandu lu’ Chinezu” unde i-a invitat la un pahar de vorbă pe diverși precum Florin Piersic Jr., Adi Despot, Alina Manole, Nae Caranfil, Virgil Ianțu și foarte foarte mulți alții. Ca un blogger să facă așa ceva este uriaș pentru mine. De altfel, m-am bucurat și când a ajuns Piticu pe platourile Realitatea Tv.
Același chinez mi-a spus că s-ar putea să vină la eveniment cu alte două nume mari în blogging, respectiv Denisa Bârgău (intrată în blogging din anul 2006) și arhicunoscutul ei soț Sebastian Bârgău alias VisUrât. Apropo de arhi și cunoscut și iară arhi…ar trebui să-l invit și pe Arhi la acest eveniment, că doar e constănțean și uriaș în online (chiar dacă eu nu-l citesc). Sau Constanța e orașul lui de suflet…nu știu. Ideea e că a mai participat la astfel de ediții.
MENȚIUNI
Ca mențiune primară sau singulară, vreau să pun accentul pe maniera acestui eveniment. În Constanța, Blogmeet-ul a fost mereu o ieșire simplă la bere (deci nu conferință sau lifecoach-ing event) ce a implicat multe discuții. Nu e rău, căci nu suntem cârciumari ci bloggeri, IT-iști, fotografi, tehnicieni și cine-mai-știe ce. Deci una e o discuție la bere între asemenea caractere, alta e o…alta. De-a lungul anilor, deși ne-am contrat unii cu ceilalți, n-am sărit calul. Ne-am împrietenit foarte mulți dintre noi tocmai pentru aceeași lungime de undă împărtășită sau pentru deschiderea de care am dat dovadă. Deci ideea este că vom sta la masă cu toții, vom naște fiecare subiecte și vom fi ascultați „după cum avem noroc”, ba chiar luăm în brațe și metoda fostului blogger local ddumi și ne mutăm de pe un scaun pe altul când vrem să asistăm la discuții noi căci inevitabil se formează și câteva „bisericuțe”. Ddumi va veni înapoi prin Constanța prin Iunie din câte am înțeles și poate mai facem un Blogmeet rapid și atunci căci am cam rămas în urmă cu aceste evenimente având în vedere că prin anul 2008 se organizau și patru astfel de evenimente pe an.
Eu sunt joienegru, organizatorul acestei ediții. Fiecare din noi bloggerii locali poate să organizeze într-un fel sau altul acest eveniment însă eu m-am ocupat de ediția cu numărul 14 iar acum de cea cu numărul 16.  Scriu pe blog din 2007 datorită lui ddumi, însă înainte de a-l întâlni pe el, prin anul 2005, am avut un fel de episod gen Ariel, unde am scris pe un blog/pagină (hostat gratuit de 20cm.com parcă) despre problemele mele cu liceul meu și cu colegii mei și cu profesorii mei. Chiuleam mult pe atunci iar când am ajuns la ora de Istorie, profesoara spunea așa spre nimeni anume în aparență: În loc să veniți la școală, stați acasă și scrieți pe bloguri. Așadar, cam de atunci am început să cochetez cu ideea, cimentându-mi decizia de a fi blogger prin anul 2007 cel mai probabil. Vedeți aici pe blog arhiva din anul 2008 dar mi-am mai șters blogul la nervi și mi-am pierdut și sutele de vizitatori de pe atunci. Dar…uite că vin alții.
Ăsta e un rezumat despre profilul meu. Vă invit ca înainte de Blogmeet să vă aruncați un ochi pe fiecare din participanții menționați de mine în acest articol.
Unii s-au mai plâns că nu sunt băgați în seamă sau că sunt pe lângă subiecte. Păi…băgați-vă în seamă când aveți ocazia și nu veniți cu mâna în…buzunar! Informați-vă puțin despre eveniment și despre participanți! Noi ceilalți cum am reușit să rămânem prieteni ani de zile?
Ca fotograf oficial îl vom avea pe Florin Sîrbu alias Puștiul.ro. Ia să vedem cât a evoluat de la ultimele evenimente unde ne-a fotografiat!
Rămâne să concluzionez următoarele. Veți auzi de acum până Duminică de acest eveniment. Vreau să-l promovez din nou și în Presă și dacă iar vine să ne filmeze cineva, lăsați că le dau eu interviu iar…și poate mă ajută și Cristian China. Deci…puteți participa oricum la eveniment, nu trebuie neapărat să fiți înscriși. Vrem să păstrăm lucrurile într-un mod cât mai lejer posibil și să avem un amestec bun de formal și informal. Probabil se va găsi loc și pentru voi! Puteți să fiți și voi fotografi ai evenimentului, puteți să faceți multe! Mi-ar plăcea să văd adevărata față a blogging-ului constănțean care parcă este prea ascunsă. Suntem separați și ar trebui să ne unim puțin pentru a creea nu doar un brand personal pentru fiecare dar și pentru a creea unul colectiv pentru un asemenea oraș ce este totuși destul de mare și destul de modern.

Vă las cu câteva materiale de promovat, respectiv bannere de eveniment. Să ne vedem cu bine!

486×60
330×330

 

250×250
125×125

 

p.s. O să actualizez acest fișier video când voi avea ocazia…

 

p.s. A mai scris despre acest eveniment și:

.:: Alexandru Busuioc
.:: Adriana Melnic
.:: Florin Sîrbu
.:: Observator de Constanța
.:: Diana Slav
.:: Acasalazak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *