Blogging, Știri & Trends
Prelungirea Zonei Peninsulare
Prelungirea Zonei Peninsulare

Prelungirea Zonei Peninsulare

Consider ca „Orasul Vechi” este vazut putin cam eronat. Cand se gandesc la zona veche, istorie si cladiri, multi tind sa se limiteze la zona dintre statuia cu lupoaica si Cazino-ul de pe faleza. Asta se intampla deseori pe o traiectorie liniara, fara prea multe vizite in stanga sau in dreapta zonei, unde ar gasi locatii precum Casa cu Lei, Vila Şuţu, Sinagoga Evreiasca, samd.

In primul rand daca tot luam zona veche pe portiunea respectiva, hai s-o analizam cu tot cu margini, apoi, hai sa mergem mai departe. Toti se uita de la statuie in jos, nimeni nu prea se gandeste la partea opusa, cea care merge catre Colegiul National Mircea cel Batran, unde pana in anul 1907 se afla fosta „Casa Directorului”. O sa detaliez intr-un articol ce s-a intamplat dupa anul 1907  si cum a ajuns aceasta cladire sa fie folosita chiar si pe post de spital militar german.

Pana in aceasta zona, dam de zona vecina a „orasului vechi”. Paralel cu bulevardul Tomis, in dreptul Primariei Constanta, se afla strada Ecaterina Varga, zona unde de asemenea putem vedea cladiri vechi cu diferite stiluri arhitecturale. Ba chiar unele m-au facut foarte curios, ca de exemplu o placuta ce pare a fi in Limba Greaca, ce noteaza probabil denumirea cladirii in care acum se afla Centrul de Informare Cetateni. Mai departe de aceasta cladire, se afla un oarecare Hotel Carol, pe care l-am pozat deoarece mi-a placut reconditionarea sa, cat si un element nemodificat aflat in varful cladirii. De acolo, o poti lua printre strazi tocmai pana in zona Capitol pentru a putea vedea cateva cladiri impresionante. Probabil e prea mult sa masuram pana la Capitol, dar pana la Muzeul de Arta tot ar trebui sa fie extinsa aceasta zona veche. Si repet, nu uitati de margini si stradute, merita vizitate!

[LE] Gasiti poze din aceste zone in link-urile de aici si aici.

[LE]

Conform unui PUZ primit de la o cititoare pe nume Risa, situl urban „Zona Peninsulara Constanta” se intinde pe o astfel de suprafata:

Mai exact, zona restaurantului Albatros este zona strazii Atelierelor iar zona restaurantului Zorile se afla pe strada Stefan cel Mare.

Un comentariu

  1. Pingback:Plimbare pe strada Sarmizegetusa | Constanța City

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *