Blogging, Știri & Trends
Proiectele din Constanța, nefăcute sau făcute pe jumătate
Proiectele din Constanța, nefăcute sau făcute pe jumătate

Proiectele din Constanța, nefăcute sau făcute pe jumătate

Mă irită că deseori, în orașul Constanța, orice proiect promite multe dar nu face nimic sau face…pe jumate.
Cel mai recent exemplu de construcție mai mare, este Cora Brătianu, deschis în luna Iulie a anului 2013. Deși dezvoltatorii au gândit proiectul cu o investiție de 100 de milioane de Euro, pe parcurs au tăiat aproape jumătate din sumă și au făcut și locul mai puțin impresionant. Partea aia cu scările rulante ce duc la un etaj cam fără sens, este de-a dreptul culmea culmiilor ce nu cred că a văzut-o vreodată vreun mall. Dar…nu e mall. Corall, proiectul inițial, trebuia să fie mall, cu două etaje chiar. Cora Brătianu este doar Hypermarket și Galerie Comercială. Îi urez succes, sper să-și animeze puțin mai mult spațiul căci încă are destule zone neînchiriate în interior.
Un alt exemplu este hotelul Constanța Sea, ruina din Portul Tomis vizavi de care mulți oameni spuneau că tatăl lui Paris Hilton își va impune brand-ul pe aceste meleaguri. A fost construit strâmb și nu s-a mai făcut nimic. Hotelul din fața IBIS-ului nici nu știu ce nume poartă, dar bine că are mereu acolo un paznic angajat…și câțiva câini, să-i țină companie. City Park Mall-ul trebuia de asemenea să aibă un Cinematograf undeva la Parter dar…s-a rezumat la un Cora mic. Cel mai popular Mall sau Centru Comercial (ce nu e încă făcut) este pe departe World Trade Center Constanța, de pe strada Traian. Nu doar că n-a reușit să fie construit ci a mai și stricat blocurile din preajmă. Good job, guys!
Mă irită apoi și proiectele rezidențiale de lux. Atât Spectrum Residences cât și alții precum Tomis Plus, și-au făcut reclamă prin broșuri la anumite construcții ce erau servite împreună cu un peisaj modern și curat în preajmă. Clădirile parcă arată ca în broșură dar spațiile verzi, străzile sau plaja aferentă, cu aspect curat și frumos…lipsă. Dacă nu mă înșel, Orion Tower, blocul nou din Faleză Nord (de lângă Biserică, pe strada Unirii), încă are zona de sol (parcarea) neterminată. Un bloc turn din Km5 a terminat rapid treaba prin anul 2013 parcă, dar din nou, parcarea interioară, este neterminată. 
Să nu îi uităm și pe cei ce sunt blestemați parcă în acest oraș (deși blestemul este probabil dat de propria lor lipsă de promovare bună sau de investiție serioasă). Mall-ul din Palas (Gima Mall) a fost primul Mall din Constanța (construit în anul 2001) dar…era zona aleasă prost. De asemenea, acesta doar a fost deschis, nu și aprovizionat cum trebuie. M-am plimbat prin el de vreo două ori iar când am fost a treia oară, era închis deja (în anul 2002). Fun fact, acest Mall se află acum la vânzare pe…OLX!
Situația hipermarketului Interex din Km 4-5 a fost de asemenea ciudată. Deși îmi părea amplasat foarte bine (cu oameni venind din zonele Poarta 6, Km5, Km4 și Km4-5 și poate Abator), s-a închis destul de repede. Poate dacă era peste șosea, spre Km4-5…nu știu. Problema lor a fost că nici nu aveau multe produse iar prețurile erau mai scumpe ca la vecinul său, Real. Unde mai pui și promisiunea în deșert a altora de a prelua Interexul și de a deschide acolo ceva nou… Chiar și Cazino-ul cred că poate intra în această discuție. De câte ori au promis diverse entități că-l repară. Nimeni nu îndrăznește. Poate pentru că mulți știu că nu-și fac treaba ca lumea iar o clădire istorică ar ieși prea mult în evidență. Vezi și lipsa unei construcții la Mormântul Hypogeu sau la Edificiul Roman cu Mozaic.
Ce mai e? Constanța Tower parcă se numea un turn de 37 de etaje ce n-a mai fost făcut dar care are toate detaliile negru pe alb existente. Ba chiar, acum 7 ani se vorbea despre Marina Park, un adevărat complex rezidențial cu două turnuri de câte 39 de etaje fiecare. Urma să fie construit de către cei de la Bogaris fix în zona fostei baze RATC, lângă Palatul Copiilor. Era un proiect de 450 de milioane de Euro dar…era și atât. A fost anulat.
Ce se mișcă mai greu dar…se mișcă, e Cinema Republica, ce după ani și ani și ani de zile a început să prindă o altă formă, WTC Constanța ce poate termină în deceniul ăsta ce au vrut să facă inițial și City Park Mall, despre care puteți citi o știre aici, despre extinderea sa.
Hai să trecem în revistă, In Memoriam, proiectele ce n-au fost să fie, sau aspectul lor inițial din „planul de atac”:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *