Blogging, Știri & Trends
Prosti pe 1a.ro
Prosti pe 1a.ro

Prosti pe 1a.ro

In primul rand, La Multi Ani tuturor ce-si serbeaza azi ziua de nume. Daca nu stiati – si multi din voi chiar nu stiati am observat – azi sunt Floriile.

In al doilea rand, hai sa vorbim de prosti! Dar nu orice fel de prosti ci prostii din anunturile date pe net. Iau drept exemplu site-ul 1a.ro, site ce este ca un fel de okazii.ro pentru constanteni, doar ca e mult mai vechi si mult mai usor de lucrat cu el. Eu nu sunt afacerist dar mi-am facut multe afaceri bune cu acest website. Altii incearca sa faca acelasi lucru, in felul lor…

Gigelul de mai sus are un „CPU COMPLET”. El vroia sa zica PC complet adica Personal Computer. Apropo, se numeste PC sau Computer, nu Calculator. Asa. CPU este Central Processing Unit sau Procesorul.

Minunatul lui PC la 5 Milioane 500 de Lei este un amarat de Pentium 4 la 3,2 Ghz cu o placa video de 128 Mb care este probabil doar pe PCI deci cam lenta. Are si memorie „dd r2” de 800. Ok, pauza. DDR2-ul e ceva mai rapid decat vechiul DDR standard. Dar oare ce capacitate are? 800Gb nu poate avea, 800 sunt Megahertzii, viteza la care lucreaza placa. Deci a omis sa spuna capacitatea. Probabil are 1 Gb. Acel „sincron” nu stiu ce vrea sa insemne. „Samsung,19, ingi lcd” este evident un Monitor Samsung de 19 inchi nu ingi. Si LCD! Acum inteleg oarecum de ce pretul asta, desi s-au ieftinit si monitoarele mult si cine stie ce LCD o mai fi si asta, probabil unul ca Hans-ul de mai jos, vandut de un alt inutil pe 1a.ro la pretul de 180 de lei.

Iti da nenea si „tasta” poate doar Enter-ul sau ceva si iti mai da si „maus”, termen ce a prins la romani dar care cica n-a intrat oficial nici macar in DOOM2 (nu jocul ci dictionarul). Iti mai da si boxe si se jura el ca starea CPU-ului COMPLET este buna.

Interesant este ca fix mai sus daca ne uitam, vedem alt anunt.

Un tip mai luminat la minte are o oferta interesanta. Vinde un PC complet sau il vinde pe piese. Imi pare o oferta buna, mult mai buna decat Pentium 4 mai ales. Cu 440 de lei iti poti lua un Dual Core 4000+ mai rapid si mai modern. Ba chiar poate vrei doar 80 de Gb hard-ul deci mai scazi 210 lei din pret. Deci cu 230 de lei iti iei un PC foarte bun! E mai vechi un pic dar la configuratia aia poti juca si Call of Duty 3 pe el probabil (daca ii mai adaugi o placuta de rami si daca ii schimbi placa video poate). Zic asta caci si eu am Dual Core (mult mai slab) si m-am jucat CoD3, Mass Effect 3, Crysis 2 ba chiar si Battlefield 3. Asadar, pot sa spun in acelasi timp ca nu e vechi absolut deloc ci doar depasit tehnologic.

Deci dai doar 230 de lei. Si iti mai raman si 320 de lei pentru un monitor LCD. Mai pun 10 lei si imi iau un LED de 18.5″ de la Emag. Suna destept din partea mea? Cam da. 

Deci invatati si voi sa vindeti la pretul corect! Electronicele si electrocasnicele vechi nu doar ca trebuie vandute ieftin ci trebuie vandute super ieftin, avand in vedere si consumul lor mare de curent electric. Monitorul meu CRT consuma 80W, LCD-ul de mai sus consuma 40W iar LED-ul mentionat consuma doar 28W. 

Concluzia e urmatoarea. Unii sunt pur si simplu prosti caci posteaza anunturile astea, altii nu sunt prosti dar sunt „rechini”. Stiu ca nu merita oferta lor un pret asa mare, insa multi cumparatori habar n-au de asta. Deci, prostia in cazul asta este bidirectionala. Poti fi prost ca nu stii sa-ti vinzi produsul sau poti fi prost ca iti cumperi un produs la pret supraestimat. Cumparati si negociati mai cu prudenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *