Blogging, Știri & Trends
PSD și PNL, aceeași mizerie!
PSD și PNL, aceeași mizerie!

PSD și PNL, aceeași mizerie!

Nu asta se scanda de atâția ani la protestele din țară? Chiar am uitat asta? Chiar am uitat de „Puie Monta” de îi mai permitem personajului în cauză să-și exprime opiniile la Tv? De dezastrul Băse nu mai zic, deși uite că Presa încă îi acordă atenție. Tăriceanu chiar era un om onest și de apreciat? Mai țineți minte? Dacă eu mă prezentam ca fiind Gică ce a făcut pușcărie, mă mai asculta cineva din cercul de prieteni sau mă lua în seamă un angajator? De ce un ordinar precum Dragnea ar fi votat în continuare totuși, conform declarațiilor recente ale unor oarecare cetățeni ce sunt ei pur și simplu mulțumiți cumva de albia de porci în care se scaldă? Nu-mi dau cu părerea despre Politică prea des, dar e vremea să schimbăm ceva! Eh, vorba vine! Vremea era de mult, dar încă mai sunt în viață pensionarii ce-l plâng pe Ceaușescu, Băsescu, Mazăre…și tot așa. La fel ca la Europarlamentare, eu voi vota cu USR. Nu doar pentru că…Cioloș, ce inspiră un suflu nou, ci și pentru că nu mai vreau să văd PSD sau PNL sau alte partide noi cu oameni deplorabili vechi, pseudo-rebeli ai partidelor-mamă din care au venit, ce însă slujesc același stăpân și aceleași cumetrii.

Când l-am votat pe Iohannis, l-am votat pentru că nu aveam de ales. Între acesta și Ponta, era simplă alegerea. De data asta nu l-aș mai vota căci prea îngrijorat se uită el la tot și nu face mai nimic concret. Ca zid ridicat împotriva unor destrăbălări politice mai mari cred că a ajutat. Aș vota un USR căci sunt singurii care vin cu proiecte concrete, fie ele și sumare. Nu e acest articol deloc o propagandă politică căci nu-s vreun CTP ca să mă pricep atât de bine la asta ci este o constatare și o amărăciune de român, sătul de repetițiile puterii corupte.

Nu înțeleg cum o majoritate de oameni încă nu s-a săturat de jocurile politice de fațadă când mai ales în ultimii ani s-au tot schimbat șefi și ministri ca niște paiațe ce fac același lucru rău. Schimbări demne de Cartea Recordurilor ca timp de instaurare în funcție! Adică, e chiar culmea și absurd de simplu de văzut jocul din culise, mai ales datorită erei mediatice și tehnologice în care trăim. Un partid de opoziție față de Vechi e absolut necesar pentru zguduirea din temelii a Sistemului bine-ancorat pe scalpul româniilor, ca niște păduchi insistenți. Păi dacă am lua covorul politic și l-am scutura o dată la geam, ar cădea de acolo un nor de praf ce ne îmbolnăvea de atâția ani.

În afară de pensionari, sunt mulți care ar vota PSD și PNL căci…sunt și ei hoți. De la Gigel care lucrează în Port căci acolo l-a pus Costel, prieten cu Cornel, care e frate cu Săndel; la Geta care face naveta ca să ajungă la Primărie și să aibă totuși salariu o mie, chiar dacă a sa calificare e mai mică decât un bob de sare. „Au furat, dar au și făcut”, „Sunt hoți, dar nici noi nu suntem cei mai cinstiți…”, se aud vorbe din mijlocul de transport în comun, la orice apropiere de Alegeri.

Nu. Nu se mai poate. S-a tot făcut asta de am rămas fără tineri în țară, fără specialiști în țară, fără fabrici, fără industrii… Păi cum să asfaltezi ceva cu milioane de Euro? Asta 1. Cum să asfaltezi peste asfalt? Cum să asfaltezi un drum dintr-un sat cu o mână de oameni pe milioane de Euro? Cum să ai un oraș turistic precum Constanța cu hoteluri de pe timpul lui Carol I? Cum să n-ai într-un astfel de oraș o fabrică de conserve de pește ca altă dată, un sector de pescuit și pește proaspăt? La fel ca la cinematografele de Stat închise pentru a face loc pentru afaceri private, ăsta e modelul. Ca Sănătatea ce mereu n-are bani, pentru a face loc ONG-urilor în parteneriat privat cu mariile brand-uri, pentru implicare socială aparentă, dar pentru avantaj economic al acestor privați de fapt. Hai să nu ne mai facem că plouă că om fi noi asupriți, dar nici chiar proști. Nu toți.

Fiecare rundă de voturi a fost și va fi mereu o luptă de români vs. români. E încurajator că de curând s-au mai revoltat o parte din cei ce dormeau, dar să vedem care jumătate câștigă și dacă întradevăr partea leneșă, coruptă și fără cap, este mai mare ca partea rațională. Oricare va fi rezultatul, va arăta clar viitorul țării noastre și va fi semnalul clar de evoluție spre degradare sau evoluție spre inovație și curaj. Deșteaptă-te române, cântă mulți la ocazii, uitând să gândească aceste vorbe ce le ies pe gură…

Următoarele alegeri din România vor fi alegerile Prezidențiale, ce vor avea loc în data de 10 Noiembrie 2019 și în data de 24 Noiembrie 2019 al doilea scrutin. Poate vă interesează să faceți o vizită pe la secția de votare pentru asta. Așa…ca să vă decideți viitorul Țării, ce înseamnă de fapt viitorul străziilor voastre neasfaltate, bulevardelor voastre cu magazine comerciale închise și abandonate, stadioanelor voastre sportive pline de buruieni și câini maidanezi, angajatorilor voștri inexistenți într-un oraș mort…și tot așa. Nimic important, doar…totul.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *