Știri, Evenimente & Trends
Rețetă simplă și rapidă: Aripioare de pui și cartofi la cuptor
Rețetă simplă și rapidă: Aripioare de pui și cartofi la cuptor

Rețetă simplă și rapidă: Aripioare de pui și cartofi la cuptor

Aripioare de Pui la Cuptor - Reteta simpla si rapida 01

Am dat de o rețetă simplă și rapidă de la jamilacuisine.ro. Ea a folosit pulpe de pui, eu am folosit aripioare de pui.

În rest, am repetat aproape tot ce a făcut aceasta. Am cumpărat rapid de la piață niște condimente (Rozmarin mărunțit, Busuioc, Oregano, Cimbru și Usturoi granulat). M-au costat în jur de 5 lei. Am mai adăugat în ecuație și niște Condimente pentru pui, sare și piper. În loc de alte ierburi, am folosit foi de dafin și pătrunjel proaspăt. Față de rețeta pe care o s-o găsiți în link-ul de mai sus, am adăugat pe fiecare aripioară și o felie subțire de unt, pentru a-i da un gust mai bogat. Roșiile cherry m-au costat doar 3 lei (sau 1,5 lei dacă iei vreo 6-7 bucăți la Kg), cartofii m-au costat vreo 7 lei (2,5 Kg). Am folosit jumătate din cantitatea asta de cartofi.

Am un cuptor semi-electric antiamprentă ce este de fapt proamprentă. Dar, este bun la găteală. L-am pus la modul de „Grătar cu ventilator”, unde rezistența grătarului și ventilatorul funcționează simultan. Am pus totul într-un vas yena (rezistent la temperaturi mari). Conform fișei cuptorului, gradele recomandate sunt 170 și la asta l-am setat. Timpul de preparare l-am lăsat de asemenea la o oră.

p.s. Îmi era teama să nu aibă un gust ciudat din cauza cantităților mari de condimente, dar carnea este foarte bună. Puneți acolo cu încredere destule condimente! Țineți cont totuși de cantitatea din link-ul rețetei originale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *