Blogging, Știri & Trends
Retrospectiva primei săptămâni de Septembrie 2013
Retrospectiva primei săptămâni de Septembrie 2013

Retrospectiva primei săptămâni de Septembrie 2013

Iar acum…știri din România! 
Septembrie a început cu o răceală a temperaturii mult dorită. În afară de câteva grade în minus, ceea ce ne mai lasă rece sunt și diverse știri și evenimente petrecute haotic și absurd ca de obicei. De problema cu Ionuț și cu maidanezii nici nu pot vorbi acum, căci e un subiect ce trebuie acoperit mai bine, însă…nu e nimic nou sub Soare. Lumea zice ca vrea să scape de câini, parlamentarii proști vor să facă Referendum chiar și pe subiectul „E bine să respirăm oxigen?”. Ba chiar, o știre proaspătă spune că una din tanti acuzate că avea maidanezi nesupravegheați declară că ar merge atât de departe încât să dezgroape corpul micuțului pentru a face o expertiză pentru a dovedi că sunt șanse ca acest copil să fi fost mușcat de fapt de un câine Rottweiler, căci…așa a presupus probabil vreun oarecare că a văzut pe acolo și un câine din rasa asta. Penibil. Dar oricum, nu comentez mai mult momentan. Sper doar ca Andrei, fratele lui, să fie consolat cât mai bine.
In other news, Eba a născut. Ok. 
Mi-a plăcut ce se întâmplă la Universitatea Ovidius. De la un timp, văd că intră lumea la pușcărie, nu mai e de glumă. Ministerul Educației și-a concentrat atenția pe această Universitate falsă. Ce a pățit Spiru Haret cândva…, dar să vezi ce o s-o pățească acum Ovidius!
Septembrie ne mai aduce și meciuri, ca de exemplu meciul România – Ungaria. Văzusem înainte de meci știri cu huliganii unguri veniți cu trenul. La 2-0 pentru România lumea încă se lua la bătaie pe străzi. La 3-0 scor final deja eram în al 9-lea cer și puteam fi noi ăia decenții care nu mai agită spiritele dar…nu s-a întâmplat. E o prostie uriașă fotbalul în multe țări ca ale noastre unde de fapt contează mai mult politica și scandalul. În afară de asta, echipa constănțeană Farul a bătut cu 2-1 pe Gloria Buzău. Wow! Poate aprind o lumânare azi de Sf. Maria Mică, cine știe cine le aude doleanțele și nu-i mai scoate din joc permanent. Și azi se zice oare La mulți ani Marianilor și Măriilor ? Dacă da: La mulți ani!
În materie de știri bizare, avem o constănțeancă de 30 de ani ce a vrut să se sinucidă dându-și foc cu…spirt. Eu îmi dădeam foc cu spirt de mic în glumă, să-mi șochez prietenii, nu cred că-i tocmai o metodă eficientă de a-ți face prea mult rău. Foarte…foarte bizar. Sper că-i mai bine și că o să-și revină. Deși în societatea asta bolnavă, e aproape imposibil. Tot din societatea bolnavă, citesc o știre despre un cuplu ce era cât p-aci să nu-și ia nou-născutul acasă căci…s-a dovedit a fi fată în loc de băiat. Pe bune? Really now? În loc să te bucuri că ai reușit să dai naștere unui copil sănătos și frumos, tu te oftici că nu era ceea ce estimase doctorul cândva că o să fie? Am și eu o întrebare, se mai obișnuiește la naștere să se întrebe „Ce este? Ce este???” sau părinții sunt relaxați și aruncă un „mda, știam” când li se naște copilul? Vă zic eu care a fost motivul probabil pentru un asemenea scandal. Soțul, în primul rând. Care e probabil o brută și a amenințat-o pe soție că dacă nu face un băiat pe care să-l transforme desigur într-un mini-șmecheraș, o să-i dea o cafteală bună! În al doilea rând, problema e de bani și cheltuieli. Probabil au mers deja peste tot la Brick și Dedeman și au renovat un dormitor fix pentru un băiețel. 
– Bă doctore, eu n-am cheltuit atâția bani pentru o fată da? Nu mă interesează cum rezolvi, dar mie îmi dai un băiat!
Of, rușinoase familii se mai nasc în patria asta uitată de orice formă de zeu și noroc.
Pe final, amintesc de Siria. Cică vom intra în război! Ok, americanii intră în război dar noi suntem ca și acolo de îndată ce va începe nebunia. Încă mă aștept la un al 3-lea Război Mondial căci parcă prea liniște a fost în ultimul timp. Sirienii deja se pitesc pe unde pot, inclusiv în România. Dar…cui îi pasă de asta și de 100.000 de copii gazați și alte nebunii distante? Noi avem maidanezii noștrii ce pe model Sirian, mulți îi vor la fel de gazați. O să fie o lună foarte interesantă, ba chiar…memorabilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *