Blogging, Știri & Trends
Review Tron & 3D Cityplex
Review Tron & 3D Cityplex

Review Tron & 3D Cityplex

Ieri a fost un fel de „movie day”. Mi-a facut o vizita un prieten si am zis ca trebuie sa mancam cateva chips-uri, sa bem o bere si sa ne uitam la filme pe laptop.

Primul film a fost Scott Pilgirm vs. The World despre care am scris aici. Al doilea a fost Piranha din 2010 care este o porcarie semi-interesanta. Pentru al 3-lea film, a trebuit sa apelam la Cityplex Constanta.

Am vrut sa ne facem o rezervare pe site-ul lor, insa desigur ca acest lucru n-a fost posibil deoarece se pare ca nu prea e intretinuta functia de rezervare online. Asa ca am sunat si am facut rezervarea prin telefon pentru filmul Tron 3D.

Odata ajunsi la fata locului am luat in primire cate o pereche de ochelari 3D din plastic si cate un servetel pentru a sterge lentilele ochelarilor. Sala nu era plina ochi dar era plina.

Animatia de inceput – care nu cred ca avea legatura cu filmul – a fost foarte tare, cu un sarpe pe care iti venea sa-l apuci de bot, lucru ce mi-aduce aminte de experienta fun avuta in mini-cinema-ul 7D.

Filmul incepe bine iar actiunea este bine realizata. Din pacate, n-am vazut varianta filmului Tron din 1982, insa macar m-am jucat candva pe jocul PC din 2003 – care a fost facut tot dupa filmul din 1982. Chiar si asa, inainte de ecranizare, a fost tot un joc (Pong) ce a nascut ideea de film, asadar Tron este printre primele filme ce au dezbatut tema unui joc.

Imi place ca filmul e simplu. De obicei multi pun accent pe detaliu abundent (vezi Avatar), insa Tron este simplist, cu elemente „reciclate”, cu forme asemanatoare, lucru care te ajuta sa intelegi mai bine filmul sau actiunea. Nu trebuie sa iti bati capul ca sa-l intelegi si nici nu ai ragaz prea mult ca sa te plictisesti, deoarece ambientul 3D te mentine curios. Punctul culminant al filmului este destul de satisfacator, la fel ca si finalul. Desigur, raman cateva probleme nerezolvate sau neclarificate insa asta poate pentru ca ne vom trezi candva si cu un Tron 2.

Repet, tot filmul are o actiune simplista cu detalii dintr-o gama anume, lucru pe care il gasesc perfect pentru tema filmului.

Partea 3D mi-a placut foarte mult. Viziunea 3D te face sa te simti ca si cum tu esti cameramanul, sau ca si cum vezi omul in fata ta, sau il vezi prin geam. Chiar simti lucrul asta si chiar merita sa vezi un film 3D.

Cu toate astea, nu mi-a placut nivelul de calitate. Probabil sunt de vina cei de la Cityplex, nu stiu exact, insa ochelarii te fac sa vezi mai intunecat, asa ca probabil ecranul trebuia sa aiba un brightness mai puternic. O alta problema care mi s-a parut notabila este cea de focus. Nu stiu daca doar mie mi s-a parut, insa filmul nu prea avea focus-ul potrivit, vederea aia macro perfecta, detaliul stralucitor. Am simtit si eu pe pielea mea ce inseamna sa te doara capul de la ochelarii 3D. Macar in filmul Tron poti sa te uiti fara ei la partea de inceput, inainte sa intre in lumea digitala.

Cam atat, experienta 3D e foarte placuta si de-abia astept sa vad filme facute si redate mult mai bine in mediul acesta interactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *