Blogging, Știri & Trends
Ruinele de sub Hotel Ibis din Constanta
Ruinele de sub Hotel Ibis din Constanta

Ruinele de sub Hotel Ibis din Constanta

hotel-ibis-constanta

Stiati ca sub hotelul Ibis din Constanta (de pe langa plaja Modern) se afla cateva ruine? Aveam cunostinte despre acest lucru de ceva timp, insa astazi am confirmat-o mai clar.

Din pacate nu am cum sa va arat poze caci zona este inchisa, lucru aflat acum cateva minute, dand telefon la receptia hotelului si vorbind cu un barbat destul de amabil, ce mi-a explicat succint cateceva. Acesta a spus ca au mai ramas cateva ruine, cativa stalpi, intr-o zona imprejmuita cu beton, undeva in subsol. Zona nu este deschisa publicului. Deci, pe timpul comunismului de dinainte de ’89  aveai voie sa distrugi vestigii arheologice, insa intr-un procent de maxim 80%. Nu stiu, ideea e ca acolo a existat si inca exista o urma din trecut.

Eu mi-am amintit o intamplare de acum 11-12 ani, pe care am povestit-o si pe SSC History. Ca sa nu mai refac povestea cu sinonime, o reproduc direct:

Era o zi calduroasa de vara, eu si prietenii mei am descoperit acel bloc in constructie in timp ce mergeam catre plaja Modern. Am zis candva sa ne jucam cu tubermanele si asta am facut, ba chiar s-au jucat si altii acolo caci un prieten de-al meu a avut norocul sa gaseasca un tuberman „terminator” cu vreo 4 tevi si maner. Va zic asta ca sa stiti ca memoria e acolo si am detaliul.

Coborand mai spre subsol, am gasit o zona MAGICA! Ditamai groapa!!! Deci era amenajat parterul insa avea portiuni mari goale unde puteai sa intri cu totul si sa vezi o minunatie de zona uriasa. Era cat toata suprafata de acum a zonei din fata a hotelului Ibis. Nu mai stiu daca erau si ruine, dar parca vazusem ceva ca cele din fata catedralei Sf. Petru si Pavel. Doar mai rarite si intinse pe toata suprafata. Inauntru erau multe oase uriase, gigantice! Si zic ca de elefant nu doar din cauza marimii ci si din cauza scheletelor craniilor. Eu, ca de obicei, vroiam sa intru inauntru ca sa explorez, dar cred ca m-au retinut prietenii. Ba chiar, poate am intrat, nu mai stiu sigur. Insa, asta se intampla acum 11-12 ani, deci unele lucruri sunt in ceatza, insa nu si faptul ca am fost acolo si ca am vazut ditamai zona si ramasite de animale.

Un user crede ca am vazut oase de mamuti (lucru total credibil avand in vedere asta), userul Un constantean da cateva detalii despre aceste ruine si precizeaza ca apartin unei basilici ridicate in vechea cetate Tomis, cam in acelasi timp cand a fost ridicat si ceea ce actual numim Edificiul Roman cu Mozaic.

[LE]

Multumita lui Alex de la constantablog.net, am realizat ca pozele de la fata locului se aflau fix sub nasul meu. Mai exact, in albumul Constanta – primul pas.

ruine sub hotel ibis 01

ruine sub hotel ibis 02

[Later Edit] 29.01.2016

Vezi AICI un articol de-al meu.

4 comentarii

  1. Pingback:Arheologia la pungă în orașul Constanța | CTC Constanța City

  2. Pingback:Explorare Urbană: Ruine Hotel Ibis, Constanța!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *