Blogging, Știri & Trends
Sală plină la premiera filmului 50 Shades of Grey
Sală plină la premiera filmului 50 Shades of Grey

Sală plină la premiera filmului 50 Shades of Grey

Mă refer în acest caz la ziua de mâine, la Cityplex Tomis Constanța, când are loc premiera filmului-senzație cu un titlu extrem de prost tradus: Cincizeci de UMBRE ale lui Grey. În acest context, „shades” înseamnă „nuanțe” și formează un joc de cuvinte cu numele protagonistului. În fine. România…

Așa arăta acum câteva minute sala ce rulează acest film la ora 19:15. Cu albastru sunt locurile libere iar cu GREY sunt toți deviații sexual, pardon, toți spectatorii ce au rezervat din timp locuri. Mai putem vedea acest film tot mâine, la ora 21 și ceva dar…”putem” doar dacă avem rezervare, căci acel spectacol este ocupat la capacitate maximă. Preventiv, mi-am rezervat și eu niște locuri nu prea bune. Măcar nu am rezervat în primul rând din față… Și nici în al doilea.
Avanpremiera mondială a acestui film a avut loc…azi! Sau are loc azi. În București, de exemplu, cei de la Radio Zu și nu numai, au organizat concursuri cu bilete gratuite oferite pentru filmul ce rulează astăzi la Băneasa Mall. Mă amuză ăștia de la Euforia Tv. Tema concursului era: „Ce nu suporți la un bărbat?” Cam negativ! Calm calm…
Conform unor surse, că e la modă expresia asta, filmul e cam prostuț, destul de comic pe alocuri și fără vreun pilon anume în poveste sau mai ales în felul caracterului fiecărui personaj. Dar…dacă tot i s-a făcut o asemenea reclamă (de fapt, nu prea intensă online ci doar insuflată de viralul cărților tipărite), poate nu ar dăuna să ne aruncăm un ochi pe așa ceva. Sper că nu dăunează adică… Ar fi culmea să n-avem și noi în toată cinematografia asta câteva filme mai bune despre acest subiect controversat, dar la care ar fi trebuit să fim maeștri din preistorie până azi, numit SEX.

[Later Edit] 14/01/15 – Scurtă Recenzie

M-am gândit să nu mai fac un articol nou pentru asta căci știu că mulți sunt sătui deja de 50 shades în sus și 50 shades în jos. Chiar dacă nu ar trebui să fie sătui, căci până la urmă…ce le pasă lor?

Ieri seară am mers și eu cu Mosa la filmul ăsta. Ne-am pierdut desigur rezervarea căci am venit cu nu chiar 15 minute înainte de film, dar la fel ca noi au pățit și alții deci am ajuns să stăm pe locuri noi, mult mai bune! Biletul costa 12 lei. Sala era plină. Erau mai multe fete prezente decât erau băieți. Erau puștoaice majoritatea fetelor. Un fraierici de băiat tot vorbea din când în când în spatele meu, dându-și și el cu părerea la diverse scene, de parcă zici că s-ar opri filmul și s-ar rescrie Live după bombănelile sale.

Ceea ce spuneam sus despre review-urile găsite este „spot on” cum s-ar zice, adică „la fix”. Este întradevăr un film prostuț, comic doar la unele faze și cu cu o adâncime lipsă vizavi de statura personajelor, fie ele mari sau mici. Dar…poate fi un film de înțeles, despre viața unor persoane anume. Grey este cam tăcut și cam sec în orice replică și chiar în orice pasiune. Ba chiar, când încearcă să fie ștrengar, reușește doar să fie foarte akward. Cineva ca el, sigur există. Am întâlnit oameni-roboți. Domnișoara what’s-her-face joacă rolul unei novice în tot ce ține de sex. Cu siguranță există și persoana asta în realitate iar atașamentul ei brusc se justifică la un asemenea fel de-a fi într-un moment incipient al vieții ei mature…și la faptul că Grey are mulți mulți bani. Nu că i-ar păsa ei de asta cu adevărat Nu, fetelor? *bursts into laughter*

Din tot filmul cred că doar o scenă a fost ceva mai fierbinte. Hai…două. Judec asta și după cum mă strângea iubita de picior, din ce în ce mai intens sau raportat la atingeri sau împingeri.

În fine, nu are rost să comparăm filmul ăsta cu ceva. E un film anume și atât. În afară de o reclamă exagerată, nu are ceva prea bun în el și în mod normal n-aș căuta să văd un astfel de film. Este per total cam slab, cel mai mult în modul teatral-amatoricesc cum joacă personajele. Ah…iar finalul… Of, finalul…

Finalul este foarte stupid, brusc și contradictoriu sau ceva. Vă mai amintiți de primul Lord of The Rings? Exact așa sec s-a terminat, când lumea nu știa pe atunci că va mai fi și o parte a doua. Așadar, Cele 50 de NUANȚE ale lui Grey, este un film pe care l-ai putea vedea la plictiseală…și poate dacă ai 15 ani și te înfierbânți ceva mai mult când vezi un bici și niște sâni goi. Oare cum au intrat puștanii de aseară la un astfel de film? La ieșire, am văzut altă „grădiniță” pe hol, așteptând să intre la același film. Încep să văd un trend repetitiv la filme banale (sau mizere precum The Interview) unde se pune mare accent pe reclama de dinainte doar pentru un one-time-hit de vânzări de bilete. Not cool. Străduiți-vă mai tare! 50 Shades of Grey este un film făcut pe fugă, în urma succesului cărților. Deci un film făcut doar pentru niște bani ușori pe un trend la sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *