Blogging, Știri & Trends
Samsung Galaxy S20 FE pare să fie foarte șmecher. Also, care-i faza cu tehnologia eSIM?
Samsung Galaxy S20 FE pare să fie foarte șmecher. Also, care-i faza cu tehnologia eSIM?

Samsung Galaxy S20 FE pare să fie foarte șmecher. Also, care-i faza cu tehnologia eSIM?

foto via mobitel.ro

Telefonul Samsung a fost a doua mea alegere ca brand pentru un telefon mobil. Gen…în viața mea de utilizator de telefoane mobile. Adică, pe vremea mea nu prea avea oricine telefon mobil și da, chiar a existat o astfel de vreme pe timpul vieții mele! Nici pager nu mi-am permis… Cu greu am trecut de la Nokia la altceva (deși Nokia are un soi de come-back în prezent, din câte observ), dar uite că Samsung a ieșit pe locul doi, pentru mine, pe atunci. Pe locul trei este ceea ce am acum, un Huawei, însă m-aș întoarce la Samsung.

Pe mine mă interesează la un telefon anumite lucruri importante: să se miște repede și să facă poze bune. Aici câștiga Samsung și iPhone, în mod principal. Am Huawei doar pentru că era un cost-calitate ok plus existența Google Play pe el (și oricum și-a dovedit performanța în timp, dacă vorbim de Huawei Mate 20 Lite). Concurența câștigă teren însă, așa că dacă mâine ar apărea un telefon numit Speedo, de undeva din Coreea de Sud sau Vietnam, nu cred că aș putea să zic că nu e bun, la cât de avansată e tehnologia de telefoane mobile în ziua de azi.

Mă uitam de curând la telefoane mobile pe site-uri (căci nah, se apropie ziua mea și cine știe ce bună-voință are cineva, sau cine știe ce nevoie profesională voi mai avea pe viitor). Ca preferință, m-am uitat la Samsung. Ca să nu te arunci la ceva de ultimă generație, poți să te arunci la ceva de penultimă generație, precum Samsung S20 sau Samsung S21. Așa am descoperit eu Samsung S20 FE – producție 2020 sau 2021.

Știți cum e la telefoanele mobile. Ba e bla bla bla PRO, ba e bla bla bla SE (Special Edition) sau LITE. Adică ba e profesionist ba e mai ieftineală, cu specificații tehnice mai modeste. Așa e și Samsung S20 FE: mai modest. ÎNSĂ, acest FE înseamnă Fan Edițion adică Varianta de Fani adică s-a pretat pe ceea ce fanii Samsung au dorit mai mult de la un telefon Samsung și nu la TOT ce oferă Samsung la un telefon mobil de ultimă generație.

Conform andoirdauthority.com, un Samsung S20 FE (față de un Samsung S20 normal) înseamnă că Samsung nu a mai adăugat tehnologii standard pentru game avansate, precum memorie RAM mai multă, o carcasă pe spate mai solidă, o rezoluție mai mare la display și o cameră foto mega-extra-ordinară sau…un jack pentru căști. În rest, acest telefon Fan Edition a pus accentul pe ceea ce fanii au vrut să vadă în mod obligatoriu standard într-un telefon modern: procesorul bun, opțiunea de a mai pune memorie prin card, rating IP68 (poți să scapi telefonul Samsung S20 FE într-o apă de adâncime de 1,5 metri pentru….TREIZECI DE MINUTE și să fie ok), încărcare de la un dock Wireless (inclusiv de la dock Huawei sau altele, dar la o altă viteză de încărcare…) sau cameră cu 3 lentile – cameră de 32Mpx în față și 12 Mpx restul plus zoom destul. BA CHIAR, am citit fix ieri 25 Martie 2022 că printre telefoanele mobile de la Samsung ce primesc update la Android 13 se numără și Samsung S20 FE 5G. Cumpărați-l de pe eMag de AICI ca să-mi dea și mie niște bani pe Profitshare că am de ani de zile sub 100 de lei și nu pot să-mi scot banii de acolo. Hashtag smileyface. Hashtag vaidemine.

Ca și părere adițională luată de pe meleagurile noastre, m-am uitat la articolul bloggerului Marius Cucu. De câțiva ani e lovit din stânga și-n dreapta de tehnologii pentru a le testa și am zis să văd ce zice. Nu și-a dat el mare interes pentru acest telefon, dar pare să-i placă și lui. Se oftică de încărcarea greoaie, dar eu aș miza pe bateria lui. Dacă ține bine bateria, aia e partea bună! La capitolul Cameră, zici că a scris I.L. Caragiale despre opera Luceafărul. Fă frate poze mai bune! Also – e amuzant – dacă îți fac poză cu un Samsung S1 sau cu un Alcatel în București, o să arate nașpa. Dacă fac poză cu aceleași aparate într-un oraș îngrijit din Occident, zici că-i piesă maximă acel telefon. Deci…depinde și de perspectivă și loc. Testul video arată foarte ok. Din nou, orașul nu pare grozav. Imaginea însă e clară și ok.

CE ESTE ACEST eSIM?

Cu riscul să vă fi plictisit și să fi plecat de mult de pe acest articol spre un site tip-OnlyFans sau pe Feisbucul Oliviei Steer din nu-știu-ce motiv, vă menționez ceva de viitor – inclusiv în România. Ladies and geamantan: Tehnologia eSIM!

Samsung S20 FE și altele, au de ceva timp o funcție pe care mulți nu o înțeleg. Această funcție este eSIM. Spre deosebire de funcțiile de Barometru și Giroscop pe care le au multe telefoane și despre care chiar nu înțelegi ce puii găinii au astea de-a face cu un telefon mobil, funcția eSIM chiar este ceva important și de viitor.

O chestie enervantă la telefoanele mobile a fost că de-a lungul timpului, prin evoluția lor, am trecut de la cartelă sim la cartela nano-sim la micro-sim la nici-nu-mai-știu-ce-sim. Ei bine, te obișnuiești. Adică dacă brutarul îți zice că are pâine de secară, cu maia, fără sare, șamd…și tu te enervezi că știai de pâine Neptun și atât, nu prea e problema Societății ci e problema ta. La fel este și în acest caz: vorbim de evoluție.

Funcția eSIM la un telefon este specificată în pagina de…Specificații de pe eMag, Altex, Flanco… Dacă un telefon are funcția asta, înseamnă că poți să te conectezi la serviciile Vodafone sau Orange sau chiar Yoxo fără a fi nevoit să primești o cartelă fizică sau să schimbi o cartelă fizică. Ești la Digi și vrei să faci asta? Nicio problemă! Mai puțin problema că la ei nu există încă roata asta!

Însă, poți să te conectezi pe telefonul tău cu eSIM și la Vodafone și la Orange, dacă vrei să folosești telefonul ca Dual-Sim. Sau și la unul și la altul și la celălalt, ca să folosești telefonul ca Trio-Sim. Sau Quatro-Sim. Depinde de specificațiile telefonului tău și depinde de furnizorul tău de telefonie mobilă, dacă știe cu ce se mănâncă noul eSIM, ce e nou pe la noi cam din anul 2019 cred.

Cum instalezi un eSIM pe telefonul tău compatibil cu eSIM? Fur de la Vodafone o imagine de pe site-ul oficial:

DEZAVANTAJE? Zice tipa asta de pe Playtech.ro că doar Orange oferă asta. A zis-o în 2019 deci nu mai e cazul. DAR, mai zice o chestie. Spune că lumea e sceptică în fața noii tehnologii. Ei bine, cam din ’99 de când a apărut filmul The Matrix la cinematograf, nu știu dacă lumea mai poate spune că e sceptică în fața multor lucruri. Adică s-a cam dus scuza asta atunci când n-a mai devenit scuză la un moment dat prin primsa Informării. Articolul mai spune însă ceva, respectiv că dacă pierzi telefonul sau dacă ți-l fură careva (ca s-o zicem drept), cum recuperezi numerele de telefon și datele de pe cartelă?

EI BINE. În primul rând, mulți nici nu știu încă virgulă cum să-și salveze toate datele în mod implicit pe SIM iar în al doilea rând, dacă există eSIM și conectarea la distanță pe un server a datelor de conexiune, există cu siguranță la distanță și metoda de recovery/recuperare a datelor pe dispozitivul fost-conectat la serviciile provider-ului. Nu știu dacă la noi, dar…se poate. Chiar mai rapid decât o schimbare fizică de cartelă în telefon, dacă se implementează în platforma online unde faci și plățile la furnizorul tău a opțiunii de recuperare date pe un nou dispozitiv. Simplu. Evoluție!

Așadar da, telefonul Samsung S20 FE e mișto. Cumpără-l. Sau, cine ține la mine, să-mi ia și mie un iPhone ca să văd și eu cum stă treaba cu el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *