Blogging, Știri & Trends
Sânge uman pentru sânge canin
Sânge uman pentru sânge canin

Sânge uman pentru sânge canin

În oraşul Constanţa, un plan iese la iveală, însă nu sunt sigur cum va fi concretizat. Pe blogul Aluzivei observăm un articol ce povesteşte ceva relativ simplu.

Există o Campanie şi o pagină de Facebook ce îndeamnă oamenii să doneze sânge la Spitalul Judeţean (Miercuri, 4 Decembrie, ora 9), să obţină bon valoric de pe urma acestui fapt iar cu acesta să cumpere mâncare pentru câinii aflaţi într-o formă sau alta de adăpost.

Sincer să fiu, singurul adăpost din oraşul Constanţa de care am idee este cel de la intersecţia străzii Pandurului cu şoseaua Mangaliei (din cartierul Km5). Planul ulterior este ca în data de 5 Decembrie la ora 11:00 să se formeze un mic protest în faţa Primăriei în care bunurile cumpărate să fie puse sub un brad pentru a ajuta la simbolul acţiunii. Se va încerca discuţii cu oameni din Primărie pe tema câinilor abandonaţi sau eutanasiaţi.

Îmi pare o idee foarte bună această donaţie pentru centre specifice de găzduire a câinilor însă nu-i văd practica într-un oraş în care noi niciodată n-am auzit de existenţa unor asemenea centre. Dacă există biobaze şi ONG-uri care pot ajuta la această distribuţie atunci totul o să fie mai bine, însă…participanţii ar trebui lămuriţi. Au trecut atâţia ani şi România încă nu ştie cum să trateze problema câinilor fără stăpân. De fiecare dată, autorităţiile constănţene (şi nu numai) au refuzat să autorizeze construcţia de baze pentru adăpostire a câinilor. Doar ei ştiu de ce. De asemenea, sunt absolut sigur că niciun ONG n-a fost până în prezent atât de competent să construiască un asemenea loc.

Poate vom fi lămuriţi despre această acţiune şi poate vom auzi planuri din ce în ce mai concrete vizavi de adăpostirea în siguranţă a câinilor fără stăpâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *