Blogging, Știri & Trends
Sărbătoare în Port cu Regata Marilor Veliere !
Sărbătoare în Port cu Regata Marilor Veliere !

Sărbătoare în Port cu Regata Marilor Veliere !

tall-ships-constanta

De câteva zile tot urmăresc subiectul ăsta și am zis să vă anunț de el cam pe ultima sută de metri. Este vorba de Regata la care participă cele mai mari și deosebite Veliere din lume! Totul se petrece în Marea Neagră.

Sunt înscrise în competiție 24 de veliere dintre care patru sunt rusești și au navigat în premieră toate deodată. Velierul rusesc Sedov este cel mai mare și cel mai bătrân dintre toate și face parte desigur din clasa A. Tot din aceeași clasă supremă face parte și veteranul nostru Bricul Mircea, ce pe 17 Mai 2014 împlinește 75 de ani de la construire. Cealaltă navă românească este Adornate și este de clasa B. Puteți vedea lista cu velierele prezente în SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, dând click aici.

 

Această Regată este constituită din trei părți pe trei destinații: Cursa 1: Varna – Novorossiysk, Croaziera Novorossiysk până la Sochi iar Cursa 2: Sochi până la Constanța! La primă cursă, fiecare spera într-un vânt cât mai bun însă fix acest vânt s-a transformat în furtună și a oprit cursa cu 24 de ore mai devreme decât era stabilit. Trei nave rusești și una din Pakistan s-au retras din a doua cursă dar restul sunt în drum spre noi și vor sosi în perioada 24 – 27 Mai 2014.

Așadar, acestea sunt zilele în care poți veni în port pentru a admira un peisaj rar și pentru a urca la bordul fiecăreia din aceste perle ale mării ! Programul poate fi găsit aici!

Puteți rămâne la curent cu această cursă și cu evenimente legate de ea, vizitând pagina oficială: tallshipsconstanta.ro Tot pe acest website aveți posibilitatea de a vă abona la un Newsletter pentru a câștiga un Kit oficial constând într-un tricou și șapcă.

Îmi place Bricul Mircea și l-am vizitat acum mulți ani dar chiar când să ne plimbăm cu acesta, a venit furtuna și n-am apucat să văd ce înseamnă a ieși pe mare. Am ce să pun pe To Do List! Doi bloggeri au avut ocazia asta însă iar Cristian Florea chiar scrie foarte atractiv despre această drumeție, aici. Pe lângă acesta, bloggeri oficiali ai evenimentului mai sunt și Vlad Dulea, Cezar Dumitru și blogger-ul pe care o să-l urmăresc mai atent, Cristian China-Birta, același blogger care m-a anunțat că se caută în continuare bloggeri oficiali pentru eveniment (până pe 16 Mai). Păi cum adică? În orașul Constanța eu să nu fiu blogger oficial? Fiți serioși! Unde mai puneți că am acasă o colecție de reviste despre marinari, nave și istorie specifică ce nici Muzeul Marinei nu a văzut… Detalii despre această ocazie pe Blogal Initiative.

 

Deși mi-a plăcut mereu Bricul nostru, sunt tare curios cum arată Sedov pe lângă el. Este un velier de clasă A, construit în anul 1921 și are 117,5 m lungime. Bricul Mircea spuneam că este din aceeași clasă, însă are o lungime de doar 92,8 m și este construit în anul 1939. Ambele sunt nave extraordinare iar evenimentul este unic în România și va fi cu siguranță unic în viața celor din public, curioși sau pasionați de viața de lup de mare! Ne vedem acolo! Le urez echipajelor în drum spre Constanța, vânt din pupa!

[Update]
Pentru a veni in sprijinul celor care vor sa viziteze navele participante la evenimentul ” S.C.F. Black Sea Tall Ships Regatta-2014″, R.A.T.C. Constanta pune la dispozitie in perioada 23-27 mai 2014 doua autobuze etajate cu titlu gartuit pe relatia Poarta 2 – Port – Terminal Pasageri (Cuibul Reginei) si retur cu o frecventa de 15min confrom programului:
– 23 mai 2014 – intre orele 12:00 si 22:00
– 24, 25, 26 mai 2014 – intre orele 8:00 si 22:00
– 27 mai 2014 – intre orele 8:00 si 12:00

Un comentariu

  1. Pingback:În scurt timp mă voi revedea cu bloggerii la Regata Marilor Veliere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *