Blogging, Știri & Trends
Se poate da amendă dacă intri în apă când e steag roșu arborat?
Se poate da amendă dacă intri în apă când e steag roșu arborat?

Se poate da amendă dacă intri în apă când e steag roșu arborat?

Spun cei de la Cuget Liber că un turist a primit amendă de 500 de lei pentru că nu a respectat steagul roșu arborat de către Salvamar. Este legal? Aparent…da. De ce de abia de acum se aplică această Lege? Nu știu, dar cineva ar trebui să răspundă.

Până una alta, menționez că Legea în cauză este Hotărârea 1136/2007 emisă de către Guvernul României, mai exact articolul 6 ce spune:

Art. 6. – Persoanele care utilizează plajele, ştrandurile, parcurile acvatice şi porturile de agrement nautic în scopuri de agrement au următoarele obligaţii:

  1. a) să respecte semnalizările panourilor de avertizare şi de informare pentru vizitatori;
  2. b) să nu depăşească în înot limita marcată de geamanduri;
  3. c)  să nu intre în înot în zonele periculoase marcate şi înconjurate cu balize;
  4. d)  să păstreze curăţenia la locul de şedere de pe plaje, ştranduri, parcuri acvatice şi porturile de agrement nautic, precum şi a apei;
  5. e) să nu intre în apă atunci cand este interzisă îmbăierea;
  6. f) să anunţe postul de prim ajutor în caz de accident sau în cazul pericolului de înec al unei persoane.

Amenda este menționată în Art. 23:

(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, iar cele prevăzute la lit. b), cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Așadar, poți primi 500 lei amendă minim nu doar dacă intri în apă atunci când este arborat ȘI steagul roșu (nu e doar un steag, ci e un steag adițional…și micuț, precum în poza de mai sus), mai poți primi amendă și dacă nu anunți când cineva este în pericol de înec, dacă nu păstrezi curățenia (hahahahahahaahahaha), sau dacă nu respecți orice semnalizare și informare de pe plajă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *