Blogging, Știri & Trends
Sfarsitul Lunii si Era Varsatorului
Sfarsitul Lunii si Era Varsatorului

Sfarsitul Lunii si Era Varsatorului

Dupa cum bine stiati, se apropie Sfarsitul Lunii. A trecut si toamna, iarna de abia apare la geam, Decembrie va merge mai departe si ii va face loc in curand lunii Ianuarie. A…voi credeati ca se vorbea de Sfarsitul Lumii zilele astea? Nu nu, doar de sfarsitul lunii, Lumea va continua sa existe mult si bine.
Din gluma si din presupuneri Mass-Media, lumea a intors povestea originala a perioadei acesteia pe latura malefica si cinica. Undeva in interior, foarte multi vor sa vada Pamantul explodand, tocmai din acest motiv acestia se trateaza cu fel si fel de povesti despre Sfarsitul Lumii. Ceea ce se stia despre aceasta perioada, in legatura cu Mayasii, era ca va veni Sfarsitul unei Ere, lucru total adevarat conform istoriei.
Ca este precis sau nu, Istoria a notat de-a lungul timpului, diferite Ere zodiacale. Acestea sunt exact cele 12 zodii cunoscute de noi, insa datorita unei miscari fizice ale Terrei, acestea se manifesta in sens invers. Vezi un video aici.
Se estimeaza ca trecerea prin toate aceste zodii dureaza aproximativ 26.000 de ani. Odata ce trecem prin toate aceste zodii, numim aceasta perioada „Marele An”. Apoi o luam de la capat… Se estimeaza de asemenea ca durata unei Ere este in jur de 2150 de ani. Hai sa va dau exemple de Ere cunoscute de om:
Era Leului: perioada 10.300 – 8140 inainte de Hristos
Era Racului: perioada 8140 – 6000 iHr
Era Gemeniilor: perioada 6000 – 3800 iHr
Era Taurului: perioada 3800 – 1660 iHr
Era Berbecului: perioada 1660 –  498 dupa Hristos
Era Pestiilor: perioada 498 – 2658 dHr
Leul era reprezentat de aur si epoca respectiva era considerata o Epoca de Aur. Racul este reprezentat de Luna, obiect divinizat intens pe atunci. Gemenii reprezinta comunicarea si vorba graita, lucru dezvoltat pe atunci de catre oamenii din acea Era. Zeii dublii erau divinizati (barbat si femeie) iar agricultura lua nastere. Taurul a controlat aceasta agricultura si a sporit-o iar oamenii se inchinau acum la forma in statuie a Taurului. Aceasta a fost insa pusa la pamant de oamenii din noua Era a Berbecului. Taurul a fost domesticit iar Berbecul si-a intrat in rol ca un mare conducator si razboinic. Insa lucrurile au luat o alta intorsatura cand a aparut Era Pestiilor. Religiile luau nastere si dominau planeta, spiritualitatea a crescut iar descoperirea de sine a inflorit.
Era Varsatorului aduce tehnologie si inovatie. Am avut eu motivele mele s-o concep pe Eva ca fiind de aceasta zodie. Aduce o lupta mai clara in fata incertitudinilor si a falselor religii si teorii. Ultima data cand am avut Era Varsatorului pe Pamant, stim prin intermediul Arheologiei ca tocmai murise omul Neanderthal si se nascuse varianta sa mai evoluata (Homo sapiens fossilis). Unii presupun ca va fi Era controlata de un Guvern Unic de o Putere Absoluta si ca ideea traditionala de familie va fi schimbata radical.
Repet, Erele zodiacale sunt teorii ce par probabile, la fel ca propriul nostru semn zodiacal ce reuseste de fiecare data sa ne aseze intr-o categorie anume. Multi nu cred in asta iar daca afirmi ca zodia spune multe despre el/ea, aceasta persoana te pune sfidator sa ghicesti in ce zodie este nascut, in functie de cateva detalii minime. E ca si cum te-ai duce la Doctor si l-ai pune sa ghiceasca ce boala ai, dandu-i doar cateva simptome. Din punctul meu de vedere si din experienta mea de zi cu zi, tind sa cred ca Astrologia e cea mai clara stiinta a noastra, urmata de Arheologie iar lista este finalizata rusinos de Astronomie si Meteorologie sau Seismologie. Adica, nu doar ca „specialistii” ne spun mereu despre un cutremur de abia dupa ce s-a intamplat dar mai si uita sa mentioneze ca tocmai a trecut un ditamai meteoritul pe langa Terra; dar da…ei stiau asta…caci au calculat…si dupa ce s-a intamplat si dupa ce o mie de amatori cu telescoape au putut observa fenomenul, stiu si ei totul despre eveniment. Am mai zis-o si o mai zic: Daca va veni o Apocalipsa vreodata, chiar si sub forma unui banal meteorit, noi n-o sa fim informati din timp despre acest eveniment.
Revenind la subiect. Mai incerta este perioada fixa de durata a unei Ere. De exemplu, aceasta Era a Varsatorului pare sa simbolizeze tot ce tine de tehnologie, zbor, democratie, nonconformism si alte lucruri care sunt exact aceleasi caracteristici ale zodiei respective la orice om. Problema este ca noi deja am intrat in aceasta perioada de ceva timp. Cu adevarat, putem vedea diferenta exacta din istoria apropiata. Omul se deplasa cu greu pe strazi, folosindu-se de trasuri, posta ajungea cu greu la destinatar, femeia era asuprita semnificativ mai mult decat ar fi vreodata in ziua de azi. Prin comparatie, nimic nu mai e la fel. O esenta ramane la baza desigur, insa poate ca aceasta esenta este doar produsul a 2000 de ani de acelasi lucru. 
Poate Mayasii au avut dreptate si poate pe 21 Decembrie 2012 se intampla ceva cu Erele noastre. Poate fiecare Era are o perioada de „degustare” iar peste cativa ani isi pornesc adevaratul potential. Unii numesc asta „Amurgul Erei”. Ce-i drept, partea tangibila a acestor teorii Astrologice este ca omul intradevar s-a schimbat enorm. Vorbeam de curand de decizia istorica de a legaliza Marijuana in unele zone ale Statelor Unite. Nu e o bucurie tinereasca asta sau o stire cool, este intradevar o schimbare monumentala pentru un loc atat de puternic controlat de autoritati si rigurozitati precum SUA. Inainte de asta o alta decizie mult mai mare a schimbat tot SUA: nominalizarea unui presedinte „Negru”, ce acum doar cativa ani era considerat Sclav. Unde mai pui ca are un nume aparte plus ca este…stangaci. Exact, genul ala de om caruia tu ca parinte, chiar si acum 20 de ani sau poate chiar si acum 10 ani, cautai rusinos sa-i schimbi obiceiul de a nu mai scrie cu mana stanga.
Nu, intradevar, nu am intrat inca in Era Varsatorului. Avem intradevar o influenta a lui dar inca nu am inceput sa fim liberi cat trebuie si peste tot pe Glob. Poate totul incepe de Vineri, poate totul incepe intradevar in anul 2658, insa e clar ca trecem prin niste perioade fixe ce schimba regulile jocului o data la o perioada anume de timp. Ai zice ca este evolutie simpla, insa coincidenta tiparului pare a fi prea mare pentru a nu o lua in seama.

citeste si:

.:: The Dawning of The Age of Aquarius
.:: The Astrological Ages and The Dawning of The Age of Aquarius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *