Blogging, Știri & Trends
Și-a pus în cap constănțenii „nesimțiți” !
Și-a pus în cap constănțenii „nesimțiți” !

Și-a pus în cap constănțenii „nesimțiți” !

Personajul de mai sus se numește Daniel Gavrilă și este General Manager la Papaya Advertising (reclamele mai noi Digi, Crai, Kreskova…șamd). Nu încercați să dați play la reclame de pe site-ul acesta căci…nu funcționează. Tot nefuncțională pare a fi și judecata individului de mai sus ce spune într-un articol iqads.ro că: „Eu evit sa merg vara la Constanta, care a devenit, prin nesimtirea locuitorilor sai si a primarului, un fel de Paralia Katerini mult mai scumpa”.
Nu știu ce naiba e Paralia Katerini dar îmi sună ales în mod pompos și exagerat cum exagerat e și stilul ăsta agresiv-eronat de reclamă la un articol/brand sau om. Sau…era ok dacă măcar nu se contrazicea. Și eu aș înjura pe toți dintr-un oraș dar aș face asta doar dacă aș simți-o corect și justificat. Daniel G. spune apoi că locuitorii Constanței sunt ok, că sunt „remarcabili” chiar. Păi ori da ori ba ?
Nu îl contrazice nimeni când vine vorba de stângăcia penală a Primăriei, de stațiunea Mamaia kitsch sau de accentul pus aiurea pe cluburi și atât (capitol la care oricum nu cred că stăm bine din cauza calității servirii – vezi El Comandante de exemplu…) dar de aici până la a spune că toți constănțenii sunt nesimțiți…
Imediat au sărit cu comentarii oameni care fac ceva pentru orașul ăsta. Unii fac ceva de ani de zile sau de ani de zile lucrează la implementarea unui proiect sau a unui brand ce poate apoi promova mai bine elementele locale. Constanța City Walking Guide a lui Adrian Siea este o entitate ce nu are cum să fie numită „nesimțită”. S-a simțit imediat să lase un comentariu la articol și Diana Slav ce l-a invitat pe sus-numitul acuzator să se plimbe împreună cu ea la un Tur Gratuit al orașului, definit de marca Constanța Free Tour. Chiar mi-ar plăcea să se întâmple asta! Mai lipsește să-l numim „nesimțit” și pe Victor Maxim ce ne-a adus Biblioteca Colorată gratuită în oraș, parcările de biciclete, pista de biciclete din port, acțiuni de curățenie mari sau mici, QR codes pe monumentele locale sau recentul The Hub. Nici 29 de ani nu are încă. Chiar și dronele ce se plimbă la înălțime prin orașul ăsta dovedesc o „simțire” a unor oameni, o implicare enormă și de multe ori costisitoare și anevoioasă! Aceștia sunt câțiva din cei ajunsi mai celebri, mai ales în ultimii 2 ani, dar mai avem destui. 
De la oameni ca mine – bloggeri – ce au luat orașul ăsta la pas de atâtea ori și care au imortalizat orașul etern schimbător și i-au spus povestea prin o calitate a scrierii mai mult sau mai puțin remarcabilă, la grupuri locale precum cei de la Sanasport (cei cu care alergăm gratuit în mod organizat pe plajă, în fiecare Duminică – inclusiv mâine de la ora 9), ce ridică gradul de civilizație și sănătate a tuturor curioșilor/pasionaților de astfel de acțiuni. Inclusiv cei de la Fundația Baylor sunt de apreciat, dându-ne atâtea ocazii de a ne testa gratuit periodic, an de an, de diverse boli. Nu e „un constănțean” această fundație dar nici Bamboo nu e! Artiști, Fotografi, Evenimente culturale și sociale… Știu. E greu să le vezi pe astea când nu locuiești aici. Ba chiar și ca localnic e greu să vezi un peisaj frumos când toate aceste entități sunt detaliile mici ale unei societăți aflate în ceața unei incompetențe politice; Dar din detalii se creează un ansamblu. De abia în ultimii ani a luat amploare acest fenomen accentuat de pozitivitate în societatea constănțeană și poate mai durează un pic până când se schimbă totul de la sine datorită unor valuri mici făcute de „nesimțiți” din ăștia.
Știu, urmează scuze probabil și un „n-am vrut să sune așa” dar…eu unul nu mă simt chiar atât de revoltat. Dacă era o voce mai importantă pentru mine sau pentru noi poate că da, mă afecta mai tare. Chiar nu vreau să fiți cancan-iști și să vă revoltați ca în tabloide ieftine! Acum nu pot decât să mă bucur că îmi amintesc sau că văd din ce în ce mai multe lucruri bune în orașul Constanța. Îi doresc Constanței la cât mai mulți astfel de „nesimțiți” simpatici, ce fac societatea din ce în ce mai modernă și mai colorată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *