Blogging, Știri & Trends
Sinagoga Evreiasca din Constanta ignorata in continuare
Sinagoga Evreiasca din Constanta ignorata in continuare

Sinagoga Evreiasca din Constanta ignorata in continuare

Am mai vorbit despre celebra cladire a Constantei si prin 2010, an in care pozam interiorul acesteia. Am vazut azi ca cei de la Cuget Liber reamintesc de starea jalnica in care se afla cladirea.

Aparent prin Constanta mai sunt doar vreo 50 evrei…si acestia batrani. Deci, nici o presiune nu e venita de aici. Guvernul ar trebui sa gandeasca bine lucrurile astea, sa se foloseasca de Ministerul Culturii si sa puna lucrurile in miscare. Refacerea cladirii nu ar fi scumpa…ar fi foarte scumpa, dar asta nu este absolut nici o problema pentru Romania. Un avocat bun ar ataca insa alt element vital: Religia. Chiar si pentru acei batrani Evrei, trebuia sa existe o Sinagoga a lor. Si uite, ca exista, dar nu se vrea reparata. Ar merita Romania o amenda usturatoare de la UE caci aparent Romania are nevoie de un parinte care sa-i dea mereu peste maini pentru cate prostii face.

In fine, ne invartim in cerc cu astfel de discutii. Unde mai pui ca si Ministerul Turismului trebuia sa aiba interes pentru o asemenea cladire ce ar deveni inevitabil si atractie turistica. Cel mai vinovat desigur ca e Mazare, fara sa ma joc politic sau ceva. Primarul unui oras trebuie sa aiba mintea si puterea de a atrage ajutorul pentru lucrurile din orasul sau

Hai sa vedem unicele imagini din interiorul Sinagogii. Poate asa intelegeti si voi despre ce e vorba mai exact. Sinagoga Evreiasca sau Sinagoga Mare din Constanta e usor de gasit, mai ales ca e vecina cu o cladire moderna costruita ca nuca in perete in Zona Peninsulara – asezare discutata si in 2011 intr-un articol de aici. Hai sa vedem!


[Later Edit] 21 Feb 2015

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *