Blogging, Știri & Trends
Situația coșurilor de gunoi din orașul Constanța
Situația coșurilor de gunoi din orașul Constanța

Situația coșurilor de gunoi din orașul Constanța

cosuri de gunoi constanta 01

Ieri, 9 Noiemebrie 2013, m-am suit pe bicicletă și am făcut o drumeție prin oraș, într-o inspecție neoficială a situației coșurilor de gunoi aflate de-a lungul câtorva bulevarde. Minunata imagine de mai sus o vedem pe Bdul Alexandru Lăpușneanu, pe lângă blocurile L1/L2. Ajungem și acolo însă.

cosuri de gunoi constanta 02

Începem cu zona Cora Brătianu – Pod Butelii – BIG și cum mai vreți s-o numiți. Aici, și pe o parte și pe cealaltă a bulevardului, lipsesc vizibil două coșuri de gunoi. Nu este o zonă tocmai lipsită de peripeții și evenimente de tipul hoției sau a vandalismului însă…până la urmă…ce zonă din Constanța este oare ferită de asemenea cazuri? Ideea e că trebuie schimbate.

Mai jos pe I.C. Brătianu, găsim stația Topolog. Lipsește și aici un coș iar pe partea cealaltă există unul însă…este cam defect…

cosuri de gunoi constanta 03

Până pe bulevardul 1 Decembrie 1918 mai sunt destule probleme iar acestea continuă chiar și după Casa de Cultură, unde vedem și acolo o lipsă totală a aproape oricărei urme de coș de gunoi.

cosuri de gunoi constanta 04

Zona Dacia este de asemenea lipsită de instrumentele de colectare a deșeurilor. Ce-i drept, în unele locuri din zonă mai vezi câte un coș de gunoi, cu capacul dat peste cap, dar peste drum de exemplu…Dumnezeu cu mila!

cosuri de gunoi constanta 05

Ceva mai bine o duce porțiunea de bulevard Alexandru Lăpușneanu de după City Park Mall.

cosuri de gunoi constanta 06

Chiar și așa, excepții există, ca de exemplu cea din zona clubului Heaven’s Hell.

cosuri de gunoi constanta 07

Prin Tomis Nord, pe strada Cpt. Dobrilă Eugeniu am găsit un coș întreg dar…rezemat de stâlp cu fundul pe trotuar iar unul era orientat cu fața spre mașinile parcate ca de obicei, pe aproape tot trotuarul.

cosuri de gunoi constanta 08

Trebuie luate măsuri! Tocmai din acest motiv am și trimis un e-mail lui Pilat Ionel, director executiv Direcția Servicii Publice Constanța. L-am informat de situație și i-am propus să ofere un număr de telefon pentru public, unde să poți anunța dacă lipsește un coș de gunoi sau să propui un coș într-o locație nouă. Sper să găsim o rezolvare! Voi aștepta un răspuns. Cei de la RAJA au făcut ceva asemănător acum ceva timp și le-a ieșit foarte bine. Adică, dacă vedeai un capac lipsă undeva, dădeai telefon și nu la mult timp după acest telefon, aceștia veneau și acopereau gaura canalizării cu un capac nou.

Dacă răspunsul va fi unul pozitiv și conform cu ideile mele, vă voi ține la curent și vom putea începe o mică campanie de conștientizare vizavi de această situație.

p.s. Alte poze de ieri, pot fi găsite pe Facebook, AICI

[LE] La sesizarea mea, le-au înlocuit destul de repede. N-a durat mult până când să fie distruse din nou unele din cele proaspăt instalate.

Un comentariu

  1. Pingback:Ieri, prin bodega pe patru roți din Constanța | Joie Negru blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *