Blogging, Știri & Trends
SkyRun: Maraton Vertical pe 34 de etaje și 680 de trepte !
SkyRun: Maraton Vertical pe 34 de etaje și 680 de trepte !

SkyRun: Maraton Vertical pe 34 de etaje și 680 de trepte !

Poster SkyRun 2014
În orașul București, într-o Sâmbătă (pe 25 Octombrie 2014 mai exact) are loc a II-a ediție a evenimentului SkyRun, un maraton de alergat pe scări!
Este a doua ediție a evenimentului dar este prima oară când aud de el. SkyRun înseamnă mai exact o cursă contratimp, de alergare, pe scări, în cea mai înaltă clădire din România: Sky Tower din București. Aceasta are o înălțime de 119 metri iar cele 34 de etaje au 680 de trepte.
Înscrierile par a fi început din luna Mai 2014, când și taxa de înscriere era mai ieftină. Acum taxa este 100 de lei de persoană. Nu e un cost prea mare dar ca să vă simțiți și mai bine de decizia de a vă înscrie la această cursă, aflați că proiectul contribuie la dotarea și funcționarea spitalului HOSPICE, o unitate ai cărei beneficiari sunt adulții cu Cancer în stadii avansate și copii cu diagnostic limitativ de viață.
Evenimentul este organizat de Raiffeisen Property International și smartatletic în beneficiul Fundației HOSPICE Casa Speranței. Taxele de participare reprezintă donații 100% deci aveți prilejul de a participa la un eveniment sportiv rar, de a dona niște bani pentru o cauză frumoasă și de a vedea orașul București de la înălțime. De la foarte mare înălțime!
Am găsit câteva imagini de la un astfel de maraton numit de alții Maraton Vertical. O să vă arate cam cât de dificil este…

 

Avem și noi în Constanța un sportiv (Emi) din grupul Sanasport ce mereu ne invită la alergare verticală, pe treptele de la plaja Modern. Am fost și eu în luna August acolo pentru a încerca asta și am găsit alergarea de acest tip extrem de solicitantă.

 

 

Sper ca Emi să fie unul din cei ce se înscriu la acest eveniment căci până la urmă parcă fix pentru asta s-a antrenat, nu? Înscrierea se face aici, până în data de 10 Octombrie 2014, în limita locurilor disponibile.
p.s. De asemenea, colac peste pupăza nebuniei sau hai…a ambiției peste măsură, aflăm că Gabriel Solomon, un maratonist profesionist, va alerga pe aceste scări timp de 24 de ore. Mă dor picioarele doar gândindu-mă la asta. Îi urez succes!

p.p.s. Bloggerii se pot înscrie gratuit la eveniment. Vezi cum, aici.

2 comentarii

  1. Să ştii că nu-i chiar atât de greu pe cât pare. Am alergat şi eu anul trecut. M-am ambiţionat să nu merg deloc până sus, ci să alerg continuu. Nu mă antrenasem înainte, dar am reuşit. Anul acesta se face clasament separat pentru bloggeri. Poate vii şi tu. :D

    P.S.: Dintre participanţii de anul trecut, n-a abandonat nimeni. Şi nu-ţi imagina că toţi aveau un fizic de invidiat.

  2. Pingback:SkyRun București - Ediția III

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *