Blogging, Știri & Trends
Start la înscrieri pentru Maratonul Nisipului din Constanța!
Start la înscrieri pentru Maratonul Nisipului din Constanța!

Start la înscrieri pentru Maratonul Nisipului din Constanța!

Ajuns la ediția cu numărul 6, Maratonul Nisipului își deschide porțiile în fața doritorilor de sport și alergare pe nisipul Mării Negre. Ediția din acest an are loc ca de obicei în Constanța, stațiunea Mamaia iar data evenimentului este 31 Martie 2019.

Ca de obicei, vă puteți înscrie la eveniment pe distanța de 42 de Km alergați (Maraton), cea de 21 de Km (Semimaraton), cea de 10 Km sau cros-ul de 3 Km. Nu va lipsi cursa Family Run plus cursa individuală a copiilor și adolescenților Campionii Școlii. Eu vreau să particip la Semi.

Cât costă? Aici e un pic mai aparte treaba. Toate probele costă în prezent 110 lei. Mai încolo, vor costa 140 de lei. Schema este după cum clarifică și organizatorul:

Avand in vedere continutul kitului de concurs care este identic pentru toate probele competitive ale evenimentului, contributia pentru participare pentru fiecare dintre cele 4 curse in parte variaza in functie de numarul de locuri, indiferent de proba aleasa, dupa cum urmeaza:
• de la 1 la 100: 80 lei
• de la 101 la 200: 90 lei
• de la 201 la 300: 100 lei
• de la 301 la 800: 110 lei
• de la 801 la 1000 : 140 lei

Cam bizar, având în vedere că azi am aflat despre înscrieri și chiar nu-mi dau seama când anume putea să se înscrie cineva cu 80 de lei sau 90 de lei sau 100 de lei. În fine… O să mă dea afară din asociație ăștia, dacă mai comentez mult! Vorba circulă repede în astfel de evenimente. Cam asta e explicația, să știți și voi!

Cum evenimentul este organizat de către Asociația Sportivă Sanasport, membri asociației au 10% reducere la înscriere. Dacă ai participat în mod consecutiv la primele 5 ediții de Maratonul Nisipului, ai 100% reducere la înscriere! Ambele situații se referă la înscrierea până în data de 10.02.2019. În rest, înscrierea generală se face până în data de 20.03.2019, cu plata prin virament bancar, online cu cardul sau numerar în cadrul antrenamentelor Duminicale din fiecare săptămână.

Ce conține kit-ul de concurs? Număr de concurs (pe care neapărat trebuie să-l afișați pe fața tricoului, ca să nu fiți descalificați), chip cronometraj, tricou tehnic de alergare, medalie finisher, diplomă electronică, sac depozitare obiecte personale plus servicii aferente organizării unui astfel de eveniment (asistență medicală, puncte hidratare, sandwich, vestiare, toalete…).

Numărul de locuri disponibile este de 1000 la Maraton, Semi și 10 Km, 1000 de asemenea la cursa Campionii Școlii și 300 de echipe la Family Run. Până în prezent par înscrise puțin peste 300 de persoane.

Locația este ca și în anii precedenți în ceea ce numim piațeta Perla, la intrare în stațiunea Mamaia. Ajungi acolo cu autobuze precum 102, 5-40 sau Maxi Taxi 312, sau multe altele ce te lasă la o stație distanță. Startul are loc de la ora 10:00 pentru Maraton, Semi, 10 Km și cursa populară de 3 Km și se aleargă spre Mare și apoi stânga spre Năvodari. Puncte de hidratare veți găsi la kilometrul 2,5; 5; 7,5 și 10,5.

Alergarea pe nisip nu-i una ușoară și mulți alergători nu știu asta. Analizați terenul înainte, dacă puteți, pentru a ști cum să alergați și pe ce porțiune. Se estimează a fi 9 grade Celsius în acea zi. În ultimii ani, a fost o vreme cam mohorâtă și cu nisip afânat. Să vedem dacă se repetă istoria… Succes! Eu unul voi urca pe podium, nu știu de voi…!

p.s.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *