Blogging, Știri & Trends
SUA legalizeaza Marijuana
SUA legalizeaza Marijuana

SUA legalizeaza Marijuana

O decizie istorică a avut loc în Guvernul Statelor Unite ale Americii. La presiunea societății și a unor oameni cheie din diverse comunități cât și la deschiderea de caracter a președintelui Obama, planta cu întrebuințări recreaționale cunoscută sub numele de Marijuana, a fost legalizată în statele Washington si Colorado.
Este o schimbare totală în fața viziunii stricte promovată de Legile americane, însă chiar și cele mai „încăpățânate” gândiri pot fi schimbate cu timpul.
În data de 6 Decembrie 2012, a intrat în vigoare decizia conducerii de la Washington de a face consumul de Marijuana legal pe teritoriul întregului său stat. Statul Colorado a luat de asemenea aceleași măsuri însă decizia va intra în vigoare peste câteva săptămâni.
Condițiile pentru a fuma Marijuana în mod legal este să ai 21 de ani împliniți, să deții până în 28 de grame din această plantă și să nu fumezi în public. Cu toate acestea, Legea Federală încă este formulată într-așa fel încât Marijuana, la fel ca Heroina sau LSD, este văzută ca drog de mare risc, interzis de a fi fumat, cultivat sau vândut.
Și totuși consumul devine legal iar cetățenii din Washington, în manieră de Revelion, au sărbătorit pe străziile din Seattle ziua de 6 Decembrie, aprinzându-și țigările și bong-urile în public (deși asta, repet, este interzis). O excepție de scuzat pentru un asemenea eveniment. Un motiv principal pentru care s-a luat această măsură este sistemul prost construit ce criminalizează o mare parte din societate pentru consumul mic sau mediu de Marijuana. Toate aceste acțiuni împotriva cetățenilor de rând erau urmate de procese, judecări și chiar închisoare, lucruri ce păgubesc incredibil de mult bugetul local al fiecărui stat. Drept urmare, Washington cât și Colorado a îneput deja să renunțe la sutele de procese și acuzări pentru posesie simplă de Marijuana.
Statele Unite ale Americii sunt formate din 50 de State. Doua din ele sunt Washington (cu 39 de ținuturi, printre care: Olympia, Seattle, Clark, Ferry, Benton…șamd) și Colorado (cu 63 de ținuturi, printre care: Denver, Rio Grande, Garfield, Eagle…șamd).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *