Blogging, Știri & Trends
Tabăra Atlantykron 2013 din județul Constanța
Tabăra Atlantykron 2013 din județul Constanța

Tabăra Atlantykron 2013 din județul Constanța

Un fenomen foarte aparte în România și nu numai, este Academia de Vară pentru Tineret, Știință, Cultură, Artă și Sport ATLANTYKRON.
Nu vă lăsați păcăliți de imaginea futuristică, acest eveniment este o tabără cu corturi și cu mult spațiu verde. Vorbeam cu bloggărița locală Nelida Shi – căci aceasta mi-a adus la cunoștință de acest eveniment – și glumeam spunând că îmi plac aceste evenimente hippie-științifice. Dar situația este ceva mai diferită.
Atlantykron este un eveniment cu tradiție, început în anul 1989 și vizitat inclusiv de către străini (simpli sau de renume), făcând acest eveniment unic pe plan Internațional. Unul din invitații acestui eveniment este și Dumitru Prunariu, singurul român ce a zburat în Spațiu.
Academia aduce laolaltă experți lideri mondiali, ultimile tehnologii și unelte de învățare și tineri din multe țări. Combinația de predare, învățare și viața într-un mediu sălbatic creează o experiență unică de viață și educație. Spune website-ul lor oficial
Înscrierea se face din timp și costă în general 50-60 de lei iar masa este servită de către cei de la Academie, de 2 ori pe zi. De asemenea, se pot cumpăra și de acolo diverse bunuri. Cazarea presupune în general dormitul în cort; câteva cabine limitate de pe bacuri sunt disponibile pentru anumiți invitați. Participă de obicei persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani dar pot participa și alte categorii de vârstă ce trebuie să ceară o permisiune specială de la organizatori. Totul se întâmplă în județul Constanța! Mai exact, satul mic și retras Capidava (zonă aflată între Cernavodă și Hârșova, la distanță de 89 km de orașul Constanța).
Ediția din 2013 are loc în perioada 2 – 11 August. Este un eveniment foarte mediatizat de obicei însă multă lume încă n-a aflat de o asemenea tabără specială ce are loc an de an fix sub nasul nostru. Mai jos urmărim un filmuleț simplu de anul trecut cu atmosfera regăsită într-un moment de respiro al evenimentului iar alte informații puteți găsi pe website-ul oficial al evenimentului, menționat în rândurile de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *