Blogging, Știri & Trends
Țepele date turiștilor
Țepele date turiștilor

Țepele date turiștilor

M-a amuzat dar m-a și speriat în același timp Infograficul găsit pe adevărul.ro. Prezintă câteva din cele mai comune metode de furat turiștii din diverse regiuni ale lumii.
Este prezentat pe mai multe categorii: Pe stradă, în călătorie, la hotel… De exemplu, pe străzile Romei, niște rromi cu siguranță, au o metodă inedită. Îți aruncă un bebeluș în brațe iar tu în timp ce stai așa ca fraierul neștiind ce se întâmplă, ești buzunărit. La final, ți se ia copilul din brațe iar tu rămâi cu un mare semn de întrebare. Ai putea să nu mai dai copilul înapoi dar cum să faci asta? Doar nu e copilul tău! Tare! 
O fază interesantă este cea cu alba-neagra pe stradă. Nu m-am gândit că de fapt neparticipând, doar alăturându-mă unui grup din raza evenimentului, pot fi lejer victima hoților de buzunare. Un fel de Metoda Săpunului se întâmplă în călătorie. În Asia de exemplu, atunci când îți cumperi un produs și primești restul, comerciantul viclean se face că scapă banii pe jos. Ridicându-i, îi schimbă cu alții falși sau de o valoare mai mică iar până te prinzi tu…deja a scăpat omul.
Trebuie să ne ferim și de cerșetori desigur. Dacă te îndupleci și scoți niște bani din portofel, acesta va ști cu siguranță unde să atace mai încolo prin mulțime. Tot așa fac unii deștepți cu alți turiști. Se dau cetățeni binevoitori și spun că s-au furat prin zonă telefoane și portofele și că ar trebui să verifici bine dacă le mai ai. Când pui mâna pe buzunar sau locul unde ții bunurile, aceștia memorează și te prind mai încolo „la înghesuială”. Gratuitățile sunt de asemenea de evitat căci la sfârșit ți se va cere o sumă mare de bani pentru orice serviciu (gen masajul gratuit din Bahamas sau Lustragiul din Istanbul). În fine, sunt multe și creative. 
Sunt curios la voi în oraș cum e! De ce ar trebui să mă feresc în București? Cine m-ar țepui în Brașov și cum? În Constanța, trebuie să te ferești de comercianții ambulanți. Deseori sunt multilaterali, nu-ți vând doar țigări sau telefoane ci și te analizează pentru a afla dacă ești o potențială victimă. Chiar și eu am pățit-o cu Metoda Săpunului deși mă aflam într-o zonă sudică a orașului, unde de obicei nu se obosește nimeni cu astfel de trucuri (credeam eu). Taximetriștii trebuie priviți cu mare atenție. Unii au prețuri mari. Nu mulți dar sunt câțiva cu prețuri mai exagerate. Nu știu dacă de obicei au mașină mai frumoasă și sunt îmbrăcați mai bine (adică…mai mare dragul să mergi cu altcineva decât burtosul la bustul gol și pantaloni scurți) dar eu mi-am luat țeapă o dată și cu asta. În Mamaia sunt de evitat toți bișnițarii sau comercianții sufocanți și de obicei îi expediezi nebăgându-i în seamă. Tot în Mamaia sunt de evitat și comercianții „legali”, ce îți vând un banal suc cu 7 lei sau cine mai știe cât. Și pe unele autobuze locale e dezastru, mulți recidiviști stând la pândă. Am auzit de obicei de multe furturi pe liniile 43 și 40 dar…trebuie să ai mereu bagajul în față și să nu te uiți fix doar într-un punct ci să mai analizezi cine-i pe lângă tine și dacă s-a apropiat prea tare. Ce mai e de zis? Multe… Mai spuneți și voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *