Blogging, Știri & Trends
This too shall pass
This too shall pass

This too shall pass

Sunt la episodul 6 din sezonul 4 al serialului The Walking Dead. În una din scene, am observat o pernă în fundalul unui cadru evocând tristețea personajului. Pe ea scria „This too shall pass” (Și asta va trece) și a fost atât de evident și atât de nemaivăzut acest mesaj încât a trebuit să dau pauză la film și să caut ceva despre. Se știe că mulți scriitori de scenarii adaugă astfel de detalii filmelor, detalii bonus pe care mulți nu le observă. Eu știu să apreciez Ansamblul dar și Detaliul, așa că m-a prins ca pe un pește în cârlig.
Google e plin de imagini cu acest mesaj, ba chiar și tatuaje multe cu această temă există peste tot. Vorba a fost găsită chiar și în operele unui poet din Persia pe nume Attar, ce a trăit în perioada anilor 1145 – 1220. Se spune că un rege puternic a convocat o ședință cu cele mai luminate minți, pentru a le cere o metodă de a fi fericit atunci când se simte trist. După lungi discuții, aceștia i-au dat regelui un inel simplu ce conținea vorbele „și asta va trece”. Acest lucru semnifică efemeritatea durerii și a necazului și îți dă puterea să speri și să continui. Totuși, când regele era fericit, inelul îl făcea trist, căci și Fericirea era trecătoare.
Se spune că acesta a fost prețul plătit de către Rege pentru Fericirea sa, că e un blestem. Eu aș căuta definiția Echilibrului prin această vorbă. E o vorbă puternică, foarte bună. Nu trebuie să ne întristeze că vor trece momentele fericite, trebuie să ne liniștească acel gând că am trecut prin Fericire. Să nu ne sperie propria mortalitate, asta e cheia gândirii vizavi de o asemenea vorbă. În fine, eu mă întorc la film. Drăguță poveste însă, nu? Totul aflat de la o pernă cu o pisică pe ea și un mesaj interesant, într-un film serial horror cu zombie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *