Știri, Evenimente & Trends
Top accesorii auto pe lista neagră Registru Auto Român!
Top accesorii auto pe lista neagră Registru Auto Român!

Top accesorii auto pe lista neagră Registru Auto Român!

Conform ziarului Cuget Liber, cei de la Registrul Auto Român au întocmit un top al accesoriilor auto des folosite de către conducători, dar care sunt pe lista neagră a RAR pe motiv de nesiguranță și inutilitate.

Undeva în top se află un element des căutat și foarte popular încă din anii ’90: husa de volan. Motivul principal îl reprezintă posibilitatea de a se agăța un inel de pe mână de materialul husei sau de a aluneca pe volan în urma uzurii. Pe un loc fruntaș apare și lumina ambientală excesivă. Mulți o folosesc în interior ca „mood” (ambianță), alții sub autoturism, alții chiar pe jantă, aplicând led-uri. RAR spune NU, deoarece poate să încurce la condus sau poate să încurce ceilalți participanți la trafic.

Alt exemplu de „așa nu” din partea RAR-ului este colecția de păpuși de pluș pe bord. Dacă nu sunt păpuși multe sunt figurine multe, dacă nu sunt figurine sunt chestii agățate… Învățăm din Școala de Șoferi că parbrizul sau luneta, nu trebuie să aibă vederea încurcată cu fel și fel de elemente.

Alte elemente cu potențial periculos sunt ceea ce încă „poartă” autoturismele pe stradă chiar și azi, 2 februarie: Nasul și urechiile de ren. Acestea sau alte elemente agățate adițional (inclusiv capace ornamentale, gene pentru faruri, elemente de caroserie false) pot cădea pe carosabil și pot încurca alți șoferi. Un alt sfat bun RAR mai este să nu folosim preșurile sau pedalele din aluminiu, căci pot fi alunecoase. Mare atenție la preșuri (cele tip mochetă) căci dacă îți ajung sub pedale, s-ar putea să-ți agațe vreun arc pe acolo și dacă faci ca mine și tragi ca nebunul să deblochezi pedala, s-ar putea să tragi preșul cu tot cu un arc ceva al pedalei și să schimbi apoi…tot sistemul. Așa că…decorați-vă mașina cu simț de răspundere și aveți mare grijă la orice element extra din interior!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *