Blogging, Știri & Trends
Toți sunteți mă specialiști online!
Toți sunteți mă specialiști online!

Toți sunteți mă specialiști online!

Am primit un e-mail adineauri din partea Blog Point pentru a mă implica în una din campaniile desfășurate pe acest site. Una din cele două existente. În afară de aceste două campanii, mai sunt încă două încheiate. Și…cam atât.
Dar…de curiozitate m-aș fi înscris, poate ar fi crescut și ei mari. Email-ul primit pare ok la prima vedere; Are informații scurte și la obiect și are chiar și semnătura accountei manager ce m-a abordat. Nu știu de ce ar trebui să se prezinte cu un astfel de titlu când putea să aleagă unul mai atractiv (marketing, pr…) dar…în fine.

 

 

Ai fi tentat să te înscrii dacă ești intrat în febra înscrierilor pe website-uri de campanii, chiar dacă look-ul lor este unul urât de tot și sec. Dar…o scurtă analiză a website-ului (căci nici nu-ți ia mult timp să-i descoperi „bubele”), ne arată diverse probleme. Pe lângă cele două campanii și cu încă două patru, website-ul are un Despre destul de slab ce este combinat cu un trackback al unui articol dintr-o campanie sau ceva. Foarte urât. M-a mirat că la Contact chiar îmi apare un telefon și o adresă, lucru care face totul mai de încredere un pic. Agenții sunt două, dintre care una este Nanotel, aceeași firmă sau ce-o fi ce se ocupă „cu promovarea in mediul online[…]de mai bine de 10 ani”. Dar website-ul lor arată așa:

 

Păi se poate una ca asta? Eu de fapt din e-mail am văzut trimiterea către acest website. Persoana de contact era account manager la Blog Point dar semnătura ei trimitea către marketing-ul de la Nanotel. Deci…nu mă complic! Nu cred că e vreun scam de vreun fel, ba chiar poate ți se onorează premiile dacă te implici dar…totul e atât de stângaci făcut încât nu-i recomand!
Prea mulți apar pe scena Online cu pretenții de pricepere în asta dar adevărul e că sunt mulți oameni ca cei de mai sus care ar trebui să învețe mult mai multă meserie înainte de a se lansa în ceva serios.

2 comentarii

 1. Anonim

  Țeapa “Strom Energie”
  Joie Negru 04/02/2015 25 Comments on Țeapa “Strom Energie”

  Dacă ați văzut undeva o asemenea reclamă, vă anunț cu mare lejeritate că este o ȚEAPĂ.
  Nu contest că ar exista pe undeva un aparat ce blochează contorul din apartamentul vostru sau de pe scară dar spun că acest lucru este în primul rând Ilegal. Nu ați vrea să vă bateți capul cu o asemenea teamă. Dacă asta nu vă convinge, cercetați puțin sursele de reclamă. Sunt șanse maxime să dați 180 de lei degeaba. Sunt șanse probabile ca datele de pe cardul de debit/credit folosit să fie copiate și folosite de terțe persoane în scopurile lor proprii.
  Ce treabă are ziarul Adevărul prin a sa ediție online? Ei bine…acolo am găsit reclama pentru acest produs misterios.

  Nu știu cum de am observat-o fix pe asta, printre zecile de reclame sufocante de pe acest website ce în mare parte îmi place pentru ale sale articole. Reclamele sunt o mizerie dar asta cu economisitul lu’ pește prăjit este deja culpă de domeniu Penal.

  Dacă intri pe anumite articole (pe ediția de Constanța dar și pe .ro-ul general) vei găsi prin rotație niște reclame mici la diverse nebunii. Mecanismul “Strom Energie” este unul din ele. Acesta aparent îți reduce consumul de Energie din casă. Dacă dai click pe link dai de nea’ Ioan Honciuc.

  Personajul este aparent un electrician român (arată a român, nu? pff…) ce se plânge de costuri mari și impozite la Stat și restul. Empatie, nu? Cine nu l-ar înțelege. Acesta povestește pe un “blog” personal despre aceste belele și spune cu cuvintele sale promovate de Adevărul.ro că “Mai pe scurt, ce sa mai…trebuie sa recunosc ca, furam de la stat.”. Nici ca blogger mai îndoielnic dacă aș fi nu m-aș risca să promovez așa ceva. Zice apoi că a dat de aparatul ăsta și ne dă un link ce ne trimite pe pagina produsului. Bitdefender nu mă atenționează că ar fi vreo problemă cu pagina asta deci dați click cu încredere căci nu Virușii sunt scopul acestui tip de hoți. Ajung și la pagina produsului dar hai să vă vorbesc rapid despre așa-zisul blog.
  Blogul în ghilimele la care face trimitere Adevărul este aici. Chipurile este un blog de nișă, despre sfaturile electricianului Ioan. Dar…oriunde ai da click, pe Home sau pe Despre mine sau ORIUNDE…te trimite către pagina produsului. Un steag roșu din a doua, căci prima e partea aia cu furatul de la Stat și mecanismul ilegal. La o căutare rapidă pe Google, am găsit și varianta rusă a acestui așa-zis blog. Click aici. Așa că…mai e de zis ceva?
  Mai e puțin de zis de website-ul pe care faci comanda. SENZAȚIONAL, dom’le! Mai ai doar 40 de minute din oferta de 50% reducere! Băi ce noroc pe tine, la fix ai intrat! Ce se întâmplă însă dacă dai un F5 adică Refresh la pagină? SENZAȚIONAL, dom’le! Mai ai doar 40 de minute din oferta de 50% reducere! Băi ce noroc pe tine, la fix ai intrat! Da, deja vu! Contorul ofertei e o vrăjeală în plus. Mulți pun botul să știți și să nu vă mirați!
  În rest, ca aspect, oferta e făcută destul de atractiv și bravo lor! Dar…poate că oamenii din spatele website-ului ar trebui să se ocupe de webdesign și nu de scam-uri. Nu vezi pe website nicio informație despre firma care vinde, niciun sediu și număr de telefon fix, nimic. Asta e doar așa, o siguranță de verificat în plus…nu că ai mai avea nevoie de alte dovezi în plus de Țeapă!
  Cum să economisești cu adevărat?
  Vrei să știi cum să “păcălești” cu adevărat furnizorul de Energie sau na…Statul? Citește articole ca ale mele despre asta sau asta. Adică schimbă-ți naibii televizorul ăla vechi și monitorul ăla depășit ce consumă cât 5 LED-uri noi! Cumpără-ți tehnologie de clasa A sau de la A în sus! Pune-ți odată becuri economice peste tot prin casă! Nu mai spăla des la mașina de spălat dacă e posibil! Nu mai lăsa televizorul să funcționeze non-stop sau, din nou, ia-ți un LCD sau LED! Nu mai folosi mult hota, microundele! Așa se face economia adevărată!

  Sunt alte timpuri acum, multe sisteme sunt depășite. Trebuie să investim puțin în tehnologie nouă căci beneficiile vor apărea destul de repede! Drept exemplu, unele firme de cablu tv îți vin acasă și îți instalează cabluri noi în mod GRATUIT căci le este și lor greu să managerieze o tehnologie depășită (situație despre care am auzit de curând în Constanța). Avem nevoie de Nou și de atenție sporită vizavi de consumul în van. Așa “păcălești” cu adevărat un furnizor. Și încă un sfat: Nu mai fiți proști! Nu mai cumpărați orice prostie de pe Internet. Chiar dacă se livrează ceva, s-ar putea să îți livreze o cărămidă în colet sau un produs asemănător slab calitativ (vezi zecile de site-uri de țoale despre care nu a auzit nimeni). Dar mai ales s-ar putea să te trezești cu cardul gol. Cumpărați de pe website-uri de încredere! Google nu există degeaba. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *