Blogging, Știri & Trends
Tu ce aplicație ai inventa?
Tu ce aplicație ai inventa?

Tu ce aplicație ai inventa?

Cum cei de la Utok sunt în căutare de un App Genius, au lansat o provocare de a ne da cu părerea despre aplicațiile mobile.
Provocarea mare pune la bătaie un premiu de 2000 de euro. Vezi un Comunicat de Presă, aici. Provocarea adițională ne întreabă ce aplicație mobilă am inventa, dacă am știi cu ce se mănâncă o astfel de creeare de aplicație.
Eu m-am gândit acum două luni parcă la o aplicație simplă pentru Taxi-uri. În fine, împotriva practicilor abuzive ale taximetriștilor. Respectiv un calculator simplu ce funcționează prin GPS cel mai probabil, în care să adaugi doar tariful practicat de taximetrist. La sfârșitul destinației ar trebui să ai suma corectă de plată. O astfel de aplicație ar fi probabil foarte controversată și s-ar lăsa deseori cu scandal dar…ar fi simplă și la obiect. Nu știu dacă există. Îmi dau și eu cu părerea.
O altă aplicație la care m-am gândit adineauri, ar fi una tot prin GPS, de share a locației. Inițial m-am gândit la share la locație prin GPS a autobuzelor și a microbuzelor dintr-un oraș. Nu ar fi fain să știi când trebuie să ieși din casă și de unde să iei autobuzul? Sau imaginează-ți că ești pierdut pe niște străzi și cauți un microbuz sau autobuz. Aplicația ți-ar arăta în timp real ce autobuz se află prin preajmă (sau peste tot prin oraș) și ce rută are acest autobuz. Ca să nu te complici, poți scrie la search un nume de stație sau de zonă iar aplicația – bazându-se pe datele primite de la regia autonomă de transport în comun – să-ți traducă intențiile și să-ți arate opțiuni de autobuze ce trec pe acolo și să-ți arate unde se află în legătură cu poziția ta fizică pe hartă. Pentru asta ar trebui ceva tehnologie implementată și în aceste autobuze, plus un parteneriat cu Regia Autonomă respectivă. Pentru o locație anume, stația s-ar numi să zicem Zona Peninsulară dar search-ul tău te-ar duce acolo căci această stație ar avea legătură cu alte cuvinte din zonă, de exemplu: Lupoaică, Cin Cin, Piata Ovidiu (mai multe elemente din apropiere).
După acest gând inițial, am ajuns la imaginea de mai sus, un share al locației fizice al unei persoane. Aici ar fi mai complex să aranjezi parametri. Adică aplicația îți permite să dai tu On la modul de a fi găsit iar tu poți fi găsit rapid printr-un nume unic, ca un fel de nickname. Dacă, de exemplu, te găsesc pe olx și vreau să cumpăr un telefon de la tine, tu îmi dai zona unde stai și nickname-ul tău pe care îl introduc în aplicație. Ba chiar, poți să-mi dai doar nickname-ul iar aplicația îți va găsi locația și îmi va propune rute. Cum nickname-ul s-ar putea să fie prea complex, ar trebui să existe și o opțiune de Send a nick-ului pe care dai click (sau hai, touch cu degetul) și ți se deschide automat în aplicație. Cum am zis, mai complex. Dacă dai On din greșeală, poți să-ți setezi dinainte locații restricționate, ce nu vor fi share-uite niciodată (ca de exemplu, locația apartamentului tău). Deseori am fost pus în situația de a mă întâlni rapid cu cineva într-o zonă și să fim aproape unul de celălalt dar să nu ne găsim imediat. GPS-ul ar fi ca detectorul ăla din filmul Alien și m-ar duce fix către tine. Nu ca grafică ci ca idee…
Nu trăim doar în secolul vitezei ci și în secolul Share. Cred că o astfel de aplicație ba există deja ba va fi implementată în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *