În data de 16 August 2014, a plouat foarte puternic în Dobrogea, a fost o vijelie de-a dreptul! Constanța n-a scăpat de asemenea. Mai nou, unde ne-am mutat noi avem și beci. Ceea ce era o bucurie pentru noi, a devenit acum o problemă.
La două-trei zile după o asemenea ploaie am intrat prin beci cum rar intru și am descoperit un aer foarte închis și umed iar umed era și pe jos. Am rămas mască. I-am zis lu’ maică-mea ce e jos și a zis că nici nu intră ca să nu se sperie. S-a ținut de cuvânt iar când a prins ceva zile libere a zis că poate să se ocupe și ea de orice ar fi. Avea o față așa îngrijorată cum rar văd la ea. S-a iritat imediat și căuta un pas logic următor pentru această situație. L-a chemat și pe fratimiu iar împreună cu el m-am apucat de evaluat situația…
Mda…praf. La început, aerul era de-a dreptul toxic…acum însă era mai ok și am putut începe treaba. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să scoatem mocheta umedă de acolo să încercăm s-o dăm la spălat. Sub mochetă, am pus cartoane…nu știu de ce. Așa se face oare? Ne-am chinuit cu mocheta aia care se afla și sub rafturi și sub un șifonier greu. Am mutat toate, am aruncat multe chestii ce s-au udat, ba chiar și niște materiale pe care le aveam în plus. Am dezlipit cu greu și cartoanele de dedesubt iar acum lăsăm să se usuce.
Cred că ne-ar trebui un geam termopan acolo și un ventilator căci avem doar o aerisire. Nu știu cum a intrat atâta apă pe acolo dar…chiar a fost o vreme urâtă. Cine are beci, poate îmi recomandă și mie ce să fac pentru a evita un asemenea dezastru pe viitor!
[LE] Ne-am instalat afară un fel de mască din aluminiu, ce protejează bine beciul. Am mai avut ploi serioase dar de data asta, nu s-a mai infiltrat nimic… De asemenea, un beci trebuie neapărat să aibă două aerisiri, pentru a se creea acel curent. Aceste aerisiri nu trebuie acoperite sub nicio formă!