Blogging, Știri & Trends
Un pieton a fost rănit din cauza degradării Hotelului Palace!
Un pieton a fost rănit din cauza degradării Hotelului Palace!

Un pieton a fost rănit din cauza degradării Hotelului Palace!

Accident Hotel Palas Constanta 2016 Mai (1)

O cititoare a acestui blog, pe nume Mirela Vasile, mi-a adus la cunoștință că azi de dimineață (în jurul orei 9) s-a întâmplat un lucru de așteptat în zona Peninsulară din Constanța.

Acesta relatează că un trecător își plimba copilul într-un cărucior pe trotuarul din fața Hotelului Palace, când deodată bucăți din acest Hotel s-au desprins și au căzut pe trotuar. Acesta a fugit rapid din calea lor, dar din păcate a ajuns pe stradă în fața unei mașini ce l-a lovit! Căruciorul a fost dus într-o zonă de siguranță de către o femeie martoră la incident. Aceeași cititoare îmi spune că la fața locului s-a deplasat o mașină cu numere de MAI și o autospecială SMURD. Omul urla de durere iar cititoarea este indignată și nerăbdătoare vizavi de ce măsuri se vor lua la adresa conducerii acestui hotel. Aceasta declară că nu e prima dată când observă bucăți căzând de pe acest Hotel, ultima dată fiind avariată o mașină a unei vecine de-ale sale (nefiind despăgubită nici până în prezent).

Hotel Palace (sau Hotel Palas) a fost inaugurat în anul 1914, deci acum 102 ani! A fost construit pentru a deservi clientela Cazinoului de pe faleză și a rezistat mândru atâția ani. Cu toate acestea, la fel ca alte construcții precum Muzeul de Istorie, timpul nu-i favorizează măreția ci contribuie activ la degradarea continuă a acestuia.

În prezent, zona este marcată de o bandă de delimitare a zonei periculoase.

Accident Hotel Palas Constanta 2016 Mai (11)

Acest eveniment apare în contextul ignorării aspectelor culturale dar și fizice a clădirilor de Patrimoniu și a întregii zone istorice din orașul Constanța. În ciuda unor reabilitări în grabă, multe clădiri și multe spații rămân un adevărat pericol pentru pietoni și șoferi, dar și pentru turiștii ce le calcă pragul!

p.s. Amendă 30.000 de lei și retragerea certificatului de clasificare. Click aici.

3 comentarii

  1. Pingback:Amendă de 30.000 de Lei pentru Hotel Palace după un articol pe Joie Negru blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *