Blogging, Știri & Trends
Un vot inedit pentru România
Un vot inedit pentru România

Un vot inedit pentru România

În perioada asta, eu nu prea mi-am exprimat opinia politică. Hai să vă spun ce părere am despre Alegerile Prezidențiale din 2014.

Eu am înțeles un lucru cert: S-a votat anti-Ponta. Mulți nu spun acum „Mă bucur că a ieșit Iohannis” ci se bucură de fapt că n-a ieșit Ponta. Anturajul lui Ponta a luptat foarte mult să câștige și aproape că a făcut-o. De fapt, mulți români conștienți și cu ceva liber arbitru activ, au crezut că tot el iese. Pentru prima oară în istoria modernă a României, lucrurile au stat întocmai după voința poporului! În fine, poporului conștient, repet noțiunea asta căci eu cred că s-a întâmplat așa:

Ambii candidați au avut un suport mare și necurat în spate. Da da, chiar și Iohannis ăsta care rânjește seducător în stânga cuvintelor acestora. Vorbea cineva ieri despre o situație din Italia, unde lumea era plătită cu până în 50 de euro pentru a vota cu Iohannis. Dar…nimeni nu l-a întrecut pe Ponta la tupeu și mizerie. Chiar că e ironic mesajul său, că îi unește pe români. I-a unit împotriva lui…dar așa…EPIC. N-am mai văzut o ură atât de monumentală vizavi de un politician de la Hitler încoace. Poporul conștient a votat împotriva lui Ponta, ăsta era scopul. Poporul inconștient a fost cel ce oricum nu vota sau nu știa cum s-o facă sau era prea asuprit de timpurile crude ale țării post-Regalitate pentru a mai face vreo alegere. Așadar…având mintea goală, a putut fi umplută de mită electorală sau amenințări. Nu cred că trebuie să ne sperie procentul mare de pungași, cred că trebuie să ne gândim că aceștia, care au votat la comandă, au compartimente goale în gândire ce pot fi umplute nu doar cu mită și Urât ci și cu învățătură și obiceiuri pozitive. Este totuși același popor român, că vrem că nu vrem.

Nu l-am votat pe Iohannis în Turul 1 dar l-am votat desigur în Turul 2, așa…ca să fiu contra. Nu știu multe despre el dar tot aflu de la un timp. Știu de Sibiu, am auzit că a avut o familie bună și pozitivă, lumea îl vorbește de bine iar un scandal sau două trebuie aprofundate. Trebuie însă să-mi găsesc sursa bună despre asemenea știri. Sper să dispară multe canale Tv cu ocazia asta. Vreau însă mai mult de la noul Președinte (ce încă nu e în funcție), vreau să se detașeze de anturaj, să devină cât mai independent (sau afiliat unui grup isteț și practic) și vreau să fie un om logic și rațional. Mă aștept să fie copleșit de tot și să renunțe, dar în cazul bun…ne face o surpriză pe care nici noi nu ne-o putem imagina, având istoria asta neagră cu atâția corupți și coruptibili. Poate o să fie o excepție dar totul rămâne la rang de „poate” pentru mine. Mă bucur tare că au influențat românii atât de tare rezultatul ăsta. E un lucru inedit și vorba unui blogger, Facebook-ul a contat extrem de mult în acest proces. Toate parodiile, toate caricaturile iar apoi toate plângerile și protestele afișate în online, au avut un mare succes în detrimentul acestui rezultat.
Au ieșit peste 64% din români să voteze iar în diasporă s-a votat în număr record de peste 370.000 de oameni. În Constanța s-a ieșit ieri pe străzi în manieră de protest/sărbătoare în număr mare, de peste 1000 de persoane. Aici au votat cam o treime din populația județului (puțin peste 100.000 sau 200.000 cum zic unii). Mă bucur că în acest județ, altcineva decât Ponta a obținut un vot de 59,96%. Nu…gata! Nu mai comentez pe tema asta. Rămâne să vedem cât de bine e lucrul bine făcut cu acest candidat-surpriză. Dacă nu iese bine, nu vă îngrijorați! România a prins gustul Protestului și a dovedit în sfârșit că știe să iasă în stradă și că știe să influențeze….TOT!
Hai…înapoi la poze cu pisici și bancuri în exces date la Share pe Facebook! Prea multă Politică dăunează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *