Vinerea urmatoare vine celebrul Black Friday, o zi in care teoretic preturile sunt nimicite.
Nu trebuie sa te pregatesti doar financiar pentru o asemenea zi ci si sufleteste. Poza din stanga ne arata ce inseamna de fapt Black Friday-ul online. Erori peste erori, nervi peste nervi.
Ce trebuie sa stie vanzatorul?
Vanzatorul trebuie sa stie ca va fi atent monitorizat de client. Lumea deja vorbeste de print screen-uri la oferte si nu o sa mearga faza cu „umflu pretul in ultima zi iar de Black Friday il reduc”. Plus ca unde mai pui ca un adevarat Black Friday se simte la pret. In alte locuri din lume, oamenii nu se calca in picioare si nu se iau la bataie pe 70% reducere la cine stie ce mouse sau tastatura si nici pentru 2-3 milioane scazute dintr-un pret. Adevaratul Black Friday nu are oferte de duzina ci oferte extrem de rare la preturi incredibile. Asadar, ca vanzator, ba intri in joc asa cum se cuvine ba n-o mai faci deloc! Serios, faci mai rau si iti provoci o imagine urata.
Ce trebuie sa stie clientul?
Clientul trebuie sa stie ce-i ala Black Friday. Daca este doar o oferta buna nu merita sa te arunci cu capul inainte doar de dragul ofertei. Mai vine si Craciunul, mai vin si epuizarile de stoc din Ianuarie-Februarie, e timp! Black Friday-ul adevarat este acela in care chiar simti ca-l furi pe om platind un cost asa mic.
Clientul trebuie sa stie sa fie cumpatat. Trebuie sa fii vigilent insa ai grija ce cumperi! Multe website-uri dau erori, asa ca produsul tau de 30 Ron poate deveni usor un produs de 70 Ron. Inainte de a apasa ultimul buton de procesare a comenzii, verifica bine tot!
De asemenea, clientul ar cam trebui sa stie sa penalizeze vanzatorul in caz de observa o manarie. Daca pretul e umflat cu o zi inainte sau daca esti pacalit cumva, ar cam trebui sa renunti la acest vanzator, fie el chiar si eMag sau Domo. Sunt multe site-uri de profil prin tara si tot apar din ce in ce mai multe. La baza, avantajele sunt aceleasi, singura diferenta este brand-ul.
Spor la cumparaturi!