Blogging, Știri & Trends
Voi cu cine ați fost azi păcălici?
Voi cu cine ați fost azi păcălici?

Voi cu cine ați fost azi păcălici?

Eu am fost mereu un păcălici și jumate. Nici anul ăsta nu am rezistat fără să fac cel puțin o glumă cu cineva. De data asta, mi-a picat victimă fix iubita mea.
Azi-noapte, după 12 noaptea, am realizat că am tot dreptul să fac o păcăleală. Discutând diverse, mi-am găsit ocazia perfectă pentru a lansa păcăleala. Vorbeam de Statul ăsta nesuferit – ca orice om normal, ce poartă discuții la un pahar de vin la ora 12 sau 1 noaptea – și am spus că tocmai din acest motiv am plănuit deja să plec din țară. Faza e că ea știa că aș fi în stare și că aș cam vrea asta. Imediat mi-a afișat un „blank face” și a început să lăcrimeze, gândindu-se instant la diverse scenarii departe de mine. La fel de casual i-am spus că poate spun asta căci desigur e 1 Aprilie. Și-a pus mâinile la ochi și am pupat-o. A scăpat de un gând negru de data asta. Hai că n-am fost prea rău, nu? Chiar și acum încerc să-i mai planific o păcăleală intensă dar să răspundă odată la mesaje!
Anul trecut, pe timpul ăsta, l-am păcălit pe colegul meu de muncă. Nu-l știam de mult timp dar ne înțelegeam, ca și acum de altfel. I-am lăsat la muncă un bilet cum că ar fi o inundație într-un loc de care aveam noi grijă, o țeavă spartă a cărei valvă am oprit-o eu până o repară el. În locul cu pricina am aruncat cu puțină apă pe jos și am făcut o înscenare. Fix după un colț a găsit o foaie printată, cu un smiley și un text pe care scria „Păcăleală de 1 Aprilie”. S-a bucurat că nu are cu adevărat o sarcină în plus la serviciu.
Când eram puștan, eram și mai în priză. Nimeni nu scăpa. Mai ales maică-mea era țintă, căruia dacă îi spuneam oricând „știi cine a trecut pe la noi azi?” reacționa instant în mod speriat și curios cu un „CINE?” foarte bine conturat. A fost ușor cu ea. La alții, trebuia să fiu mai creativ.
p.s. Tocmai ce mi-a funcționat a doua dumă cu iubita. Mor de râs. Îmi dă chef să mai taxez și pe alții.
Voi pe cine ați „terorizat” azi și cum? Știu că trăim vremuri nasoale, că nu mai primim colindători la ușă și că vindem din ce în ce mai puține Mărțișoare, dar…nu trebuie să uităm să ne distrăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *