Blogging, Știri & Trends
Votezi apă caldă la preț bun, parcări, afaceri în orașul tău…
Votezi apă caldă la preț bun, parcări, afaceri în orașul tău…

Votezi apă caldă la preț bun, parcări, afaceri în orașul tău…

Mi-a plăcut ceea ce tot repetă de câteva zile jurnaliștii de la Digi24. Vorbesc despre importanța votului, dar au și spus că votăm dacă să avem apă caldă sau nu, trotuare și alte lucruri importante pentru un cetățean. Chiar așa e! Lumea nu înțelege pe câți bani stă o Primărie și că toți trebuie să fim mai bogați atunci când Primăria e bogată! Bogați în BANI adică, la propriu bogați! Primăria suntem noi!

În realitatea PSD – cel ce a condus Constanța de atâția ani (și alte zone) – să ai pretenții la opțiuni și liberă exprimare este o invitație la un pumn în gură. La propriu și ăsta, din păcate. Mulți cetățeni au votat de la 4 ani la 4 ani cu speranța că cei de ales au furat dar au și făcut și că vor fi și ei bine. Unii, sus-puși, sunt bine întradevăr. Majoritatea (inclusiv cei giganți de cândva) s-au dus la fund și mai rău. Unde am ajuns am ajuns din cauza PSD și PNL ce reprezintă de fapt aceiași oameni – ușor înstrăinați unii de ceilalți, ce s-au luptat pentru putere și pentru a-și ține în picioare afacerile bănoase. O afacere bănoasă a unui politician nu înseamnă o alimentară cu profit bun ci o industrie întreagă (Portul, Transportul în Comun, Taxele și Impozitele) ce generează milioane de euro profit pentru un grup anume! Mulți n-am văzut vreodată cum arată 100.000 de Euro iar alții îi cheltuie la o singură ieșire într-un salon auto sau un magazin de bijuterii de lux. Treaba lor, aș zice, dacă banii ăia n-ar fi și ai mei!

Dacă vă gândiți să votați PNL ca să nu mai iasă PSD, cam tot aia va ieși! În Constanța e haos, dar avem totuși 3 candidați. PSD logic că nu vreau să iasă. Sunt blogger de peste 10 ani adică m-am implicat destul în problemele orașului și am văzut cum funcționează reacția Primăriei. PNL știu că este practic aceeași chestie, din tot atâția ani de citit știri, analizat transformări ale partidelor și observat migrația naturală a omului pnl-ist în natură.

Eu voi vota USR, căci e singura speranță de ceva nou. Ne trebuie ceva nou. Nu ne mai trebuie aceeași vorbă de „a furat dar măcar a făcut” ce aici e tradusă: „nu-i cel mai bun, dar măcar are experiență”. Ce experiență au ei??? Nu vedeți că au denaturat însuși cuvântul EXPERIENȚĂ??? O să votez partidul respectiv nu pentru Stelian Ion ci sincer să fiu îl votez pentru Dacian Cioloș. Mi-a plăcut ce a făcut, mi-a plăcut cum s-a prezentat, pe el îmi bun baza cumva. Chiar dacă Stelian Ion s-a trezit foarte recent în subiectul „Constanța cu Probleme”, tot a fost mai activ ca domn’ Vergil Chițac care aș putea jura că nu are chef de cursa asta oricum!

Important e să votăm. Orice doză de moralitate oi avea eu îmi spune totuși să menționez să NU votați PNL și PSD. Nu acum. Chiar avem o luptă bună, o luptă ce arată clar voința cetățenilor de schimbare. Nu mai e important DOAR să votăm ci să votăm ce trebuie. Dacă vor fi lupte de dus pe viitor cu noul partid, vom face și asta. Ceva îmi spune că nu va fi în niciun caz la fel de mare lupta precum cea cu care am dus-o cu balaurii de până acum!

p.s. Și mai e ceva: Gândiți pentru voi! Poate și pentru familia voastră, după caz. Sunt multe entități mai mari care vă vor vrea controlat votul căci sunt entități ce pot influența mase de oameni: o companie mare (și sunt multe) ce are beneficii de la o Primărie și contracte cu dedicație, ziarele locale ce au dovedit că sunt corupte și părtinitoare, televiziunile locale – oricare or mai fi și alea – ce fac la fel ca ziarele, oamenii denumiți „influenceri” ce sunt ba vedete, ba sportivi, ba alți oameni care primesc bani și titluri de la Primărie și cei corupți. Nu vă luați după ei! Dacă vorbele mele sau vorbele cuiva nu se pupă cu realitatea voastră, nu e alegerea voastră!

Iar dacă aveți o alegere, bazați-o pe viitoare fapte juridice, economice și tehnice pentru un oraș, nu că plantează Corina Martin un copac și că are rujul frumos sau că Horia Constantinescu dă amenzi și face show ca Steven Seagal pă Feisbuc… Făceți-vă votul să conteze!!! Om vota noi separat, dar votăm în scop de societate! Dacă țara asta era o clasă școlară am fi văzut mai ușor ce înseamnă să fim așa împrăștiați la vot… Trebuie să alegem la unison ceva de bine!

Mai băgați la cap încă o dată! Votul de Duminică înseamnă străzi, trotuare, taxe corecte, o clădire construită sau una dărâmată, atracția practică a investitorilor MARI în oraș, BANI mai mulți la salariu și cumpărături mai calitative în coșul de cumpărături și aer proaspăt respirat prin cartierul tău! Și la propriu mii și mii de alte facilități! Asta face Primăria și Consiliul Local și Consiliul Județean! Asta ar putea să facă, dacă votăm corect. Dacă nu… Știți știrile alea cu bătrânii ăia pustnici prin varii sate care se plâng că le-au plecat copiii la oraș sau în Străinătate? Satul ăla poate să fie și Constanța și Timișoara și Galați și tot așa…

3 comentarii

  1. billy

    Merg si eu pe USR. Nu mai locuiesc in Constanta, dar inca nu mi-am schimbat CI. Sa vedem ce-o fi. E clar ca de zeci de ani si PSD-ul si PNL-ul sunt de fapt aceeasi oameni care schimba „barca”. Intr-adevar Ciolos pare alt gen de politician, dar Dan Barna pare cam rupt de realitate. Eu tin minte la ultimele alegeri prezidentiale la care a candidat, intr-o emisiune TV, la Digi parca, intrebat de sansele sale ca presedinte, a spus clar ca el va fi urmatorul presedinte al Romaniei, iar dupa numarare voturi a luat 12-13%. Adica chiar sa nu stii cum stai in perceptia oamenilor, sau consilierii tai sunt optimisti rau, si ar trebui sa-ti iei altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *