Știri, Evenimente & Trends
Vouă vi s-a părut Ziua Marinei mai ok sau…?
Vouă vi s-a părut Ziua Marinei mai ok sau…?

Vouă vi s-a părut Ziua Marinei mai ok sau…?

Ziua Marinei 2023 – Foto via Primaria Constanta

Mie îmi pare că această fotografie conturează perfect situația întâlnită la Ziua Marinei 2023, organizată pe faleza Cazinoului din Constanța. VIP-urile la loc de onoare, în loc ca cetățenii să fie incluși de asemenea în spectacol.

A fost o nesimțire din partea organizatorilor să amplaseze totul așa cum a fost amplasat. Ca de obicei, acțiunea a avut loc în fața Comandamentului Operațional Naval, loc cu tribună și invitați mai de seamă sau nu. În stânga tribunei se aflau 50% din cetățeni, doar 5% din ei având loc mai în față pentru a putea observa ceva concret. În dreapta tribunei, restul de 50%, aflându-se într-un du-te-vino constant, în tentativa de a fi mai în față. După ce treceai de un filtru degeaba de control corporal (prima dată când s-a întâmplat asta), ajungeai cu chiu cu vai la o tribună sărăcăcioasă cu fața spre o scenă…goală. Se poate observa cum cei din capătul tribunei sărăcăcioase stăteau strâmb ca să vadă și ei ce văd VIP-urile, de la tribuna lor mai cochetă. Restul, se uitau în față, la cetățenii ce încercau și ei să urce pe tribună, certându-se cu jandarmii. Acești jandarmi nu te lăsau să mai urci acolo, căci – declarau ei – risca să se prăbușească tribuna. Păi cine a autorizat-o atunci? am întrebat eu retoric, doar ca să mai scot o urmă de iritare de la jandarmul frustrat ce-și blestema zilele rostind cu voce tare: Bă, ăștia sunt nebuni bă! De ce au organizat-o așa? Nu e bine… .

Așadar, ceea ce trebuia să fie o revenire în forță a unei zile cu tradiție pentru Constanța, a fost mai degrabă o eșuare lamentabilă, marcă înregistrată a acestui oraș începând cu secolul XXI, de când ne așteptam ca o eclipsă de Soare să ne aducă mult noroc nu 100 de ani de ghinion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *