Blogging, Știri & Trends
Website-ul Cuget Liber și-a schimbat tema
Website-ul Cuget Liber și-a schimbat tema

Website-ul Cuget Liber și-a schimbat tema

Cei de la Cuget Liber nu au așteptat sosirea noului an pentru a face o schimbare ci au grăbit procesul aplicând o nouă temă propriului portalul de știri.
Este o temă simplistă și liniară, în ton cu cerințele vizuale dictate de giganți precum Facebook sau Microsoft. Este o temă numai bună de vizualizat pe un telefon mobil sau pe o tabletă însă nu deranjează atunci când e afișată pe un display de laptop. Fiind o schimbare nouă, încă nu s-au pus la punct toate lucrurile. De exemplu, butoanele de jos (Hompage, Video, Rss…) nu au încă un target setat.
Deși stilul este unul ce poate să amestece informațiile într-un mod deranjant (vezi 9am.ro) site-ul Cuget Liber pare să nu sufoce cititorul cu prea mult conținut. Cea mai mare greșeală este desigur reclama prost plasată. De când au implementat-o prima oară, pe tema veche, arăta urât gândită. E ca și cum ai avea vechiul Windows Explorer în Windows 8. Ba chiar e o manieră rară de a afișa o reclamă, transformând header-ul și sidebar-urile într-o adevărată poartă comercială. Poza de sus ar trebui să exprime cel mai bine de ce e greșit acest mod de a sufoca spațiul. Practic, intrând pe website, vezi mai mult reclama decât conținutul pentru care ai ajuns acolo. În mare măsură însă, schimbarea e bună deși trădează puțin tendința redacției de a creea conținut orientat pe senzațional. Măcar de și-ar schimba stilul de a posta articole cu un titlu exagerat și distorsionat. De exemplu: MASACRU LA COMANDĂ, dus la capăt chiar de un POLIȚIST. Este un titlu oribil, cu majuscule folosite în mod greșit. 
Așadar, primii cu schimbarea au fost cei de la Ziua de Constanța, acum Cuget Liber, să vedem cine urmează! Website-ul Replica este puțin cam haotic iar de obicei de acolo citesc doar ce-mi sare în ochi pe mijlocul paginii. Site-ul Observatorul de Constanța o duce cel mai prost, afișând mai mult titluri text pe care nu mulți le citesc. Telegraf ar putea de asemenea să renunțe la stilul conservator, dar momentan își cam permite fiind veteran. Repet, să vedem cine urmează!

p.s. De asemenea am observat că nu și-au rezolvat problema cuvintelor cu cratimă inutilă, ca de exemplu „moa-le”, „sifoni-er”. Nu știu dacă apar problemele astea din cauza unui autocorrect sau din alte cauze de genul dar…sunt observate și deranjează.

3 comentarii

  1. Prea mult spaţiu umplut cu reclame. Mult prea mult. Şi la fel e şi la Ziua, e sufocat de spaţii publicitare. Ar arăta bine tema dacă ar lucra puţin la customizare, dar cine să lucreze când ei sunt ahtiaţi după titlurile cu majuscule? Am intrat acum să văd cum arată „noul” CL: cum mi s-a deschis în totalitate şi am văzut reclamele alea de sus şi din lateral care sufocă privirea m-am convins. Parcă nici de trollaj nu-mi arde pe aşa website.

    Telegraful încă are cel mai user-friendly website din presa locală. Cred că arată aşa de cel puţin 10 ani de zile şi încă se păstrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *