Blogging, Știri & Trends
Ziua Marinei 2013: Îmbulzeală, Nesimțirea Presei și Tipicărie
Ziua Marinei 2013: Îmbulzeală, Nesimțirea Presei și Tipicărie

Ziua Marinei 2013: Îmbulzeală, Nesimțirea Presei și Tipicărie

 

Ah, Ziua Marinei! Ziua aia plină de turiști și plină de raze de Soare ucigașe! Mie îmi place ideea de Zi Marină dar în ultimul deceniu a fost o mare ieftineală! Astăzi însă m-am prezentat la fața locului fix de la început căci am promis bloggăriței locale, Adriana Melnic, că o s-o însoțesc. Deci știam ce o să vad la fața locului, chiar și din Tribună.
Încep cu o uriașă plângere la adresa Presei. Sunteți mari nesimțiți! De ce? Hai să vedem!

 

 

 

 

 

 

 

Uite-i cum se bagă! M-am plâns de asta anticipat pe blog însă o repet acum, cu dovezi…în plus. Se ridica drapelul. Băi…toți s-au adunat ca muștele ca să facă poze și să filmeze. Eu, cu cartoful meu de 8 mexapixeli, așa cum zice bloggărul Ionuț Staicu, tot am reușit să stau la distanță și să fac poza de la început de articol care e minim de 50 de ori mai interesantă decât orice poză ați face voi de acolo din buza evenimentului. Au venit marinarii? Hop și Presa infiltrată! Prindeam în cadru 5 marinari și 7 cameramani. Uitați-vă la pozele alea 2 când trăgeau soldații cu arma! Cum frate să te bagi fix în cotul lui acolo. Dar aia e cameră de bicicletă sau ce cameră e de n-are zoom? Nesimțiți și Porci! A cântat minunat dar prea scurt și fanfara militară. Hop, țăranii cu ecuson fix în treaba lor…și îi mai și încurcau. Un fotograf sau cameraman era să fie lovit de un trompetist, dirijorul s-a lovit cu spatele său de spatele unui cameraman ce filma un rahat probabil că nu-mi dau seama ce,  șamd. Apoi a venit profu’ Neptun cu nimfele ce de data asta arătau mai acceptabil, dar a fost imediat înghițit de o mare de Presari ce presau în continuu. Uitați-vă și voi la ultima poză! Aia vedeam eu din tribună, oare ce înțelegeam dacă mă aflam prin mulțimea de pe margini? Un rahat. Păi așa e normal? E o mizerie de eveniment acum, mai ales din cauza Presei. Care oricum, nici măcar nu postează cine știe ce știre relevantă pe tema asta, iar de poze nu mai zic! Bine că ai tu DSLR și că postezi pe site-ul de știri macro-ul penisului văzut prin pijamaua lui Neptun.

 

 

O altă problemă e organizarea proastă ce include și blocarea vizuală a falezei. S-au găsit deștepții să pună ditamai mina și torpila în fața tribunelor, cum ai pune în anul 2013 un mileu pe televizor, căci…umple atmosfera sau ceva. E o măgărie ordinară.
M-a amuzat ce se întâmpla pe la ruina Constanța Sea. S-au suit câțiva pe acolo la început, apoi a urcat o ditamai mulțimea de oameni.

 

 

 

 

 

 

Nici pozele astea grăitoare nu le veți găsi prin Presă căci Presa habar n-are să facă fotojurnalism aparent. Știu că generalizez dar în general așa stă treaba!
A venit și Mazăre și chiar m-am mirat de asta, a venit și Ministrul Apărării parcă, ba chiar a venit și cineva cu un elicopter de jucărie cu cameră de filmat.

 

 

Ah, am uitat să vă zic de Biluță.

 

Tipul din imagine (oare care din ei…) a fost botezat spontan de mine. Îi zic Biluță. Geanta aia din spate nu e pentru echipament foto, e pentru contragreutate. Știu că-s rău dar dacă o să fiu cândva atât de obez, o să-mi rezerv dreptul să sufăr în tăcere la comentariile voastre căci ați avea dreptate să mă mustrați. Nu vedeam eu de restul presarilor dar ăsta chiar îmi bloca toată raza vizuală. Se mai și mișca prin mijlocul evenimentelor ca gurmandul răbdător, printre tarabe la piața țărănească.

 

 

În afara procentului de 70% (să zicem) de bălării văzute la Ziua Marinei, evenimentul își poate continua lejer tradiția. Deși vedem un pumn mic de oameni defilând pe faleză, mulți din ei sunt foarte stresați pe această zi, lucrând la foc intens pentru a-și juca bine rolul. Mi-au plăcut navele de la Paza de Coastă iar acțiunea lor era presărată pe fundal de o melodie foarte intensă pe care o s-o aud mereu în minte de acum în colo atunci când voi citi știri despre acțiuniile acestei instituții, mi-a plăcut avionul de la Tuzla ce a animat mult sfârșitul ceremoniilor militare de după-amiază, mi-a plăcut Fanfara Militară ce a cântat superb dar totuși prea puțin, mi-a plăcut de steagul României ce le dădea în bot presarilor de la fața locului, mi-a plăcut chiar și mașina Jandarmeriei ce părea de model american…

 

 

… mi-a plăcut și o nimfă două chiar, deși am apreciat mult mai mult compania Adrianei, pentru care până la urmă m-am prezentat la eveniment.
Ce să mai zic? Sunt multe schimbări necesare de făcut. Chiar și Mazăre zicea că lipsesc cu desăvârșire spectacolele iar vorbind de Marinari, nu pot să-l contrazic aici. Se puteau face minim 100 de lucruri diferite și în plus. Locația trebuie amenajată astfel încât să vezi bine de la Tribune dar mai ales să vezi bine și din rândurile înghesuite de oameni. Acei oameni mor de cald și de sete (deși cred că erau câțiva infirmieri pe acolo ce dădeau apă gratuită) și nici nu văd mare lucru din spectacol, drept urmare plecând de la fața locului. Mi-ar plăcea de asemenea să văd elicopterele mai cu tupeu, mai aproape de apă și de lume, căci avionul de la Tuzla n-avea frică. Apoi, aș vrea să văd mai multe lucruri! Nu doar 3 rânduri de soldați, nu doar 2 elicoptere, nu doar 3 avioane și alea de agrement…sau alea 2 mig-uri obosite ce nici măcar n-am avut timp să le văd. Trebuie schimbat mult acest eveniment!
Poze am postat vreo 80 pe Facebook, aici. Alte 40 le-am scos la înaintare pe CTC Constanța City căci le-a făcut Adriana cu aparatul ei mult mai bun. Le găsiți aici. Cam atât, căci mai sunt multe de spus dar aș scrie un roman.
p.s. Nu știu cine le-a scris textele oamenilor ce vorbeau la microfon pe fundalul evenimentului, dar mă amuzam copios cu Adriana de greșelile sau pauzele inutile din discurs. Ia zi Adriana, cum zicea aia? E o chestiune de remember, sau cum? Doamne, Ferește și Păzește…

9 comentarii

  1. Cristina

    De pe faleza pentu muritori s-au vazut dubele presei care blocau perfect vizibilitatea, generatoarele de langa dube care faceau un zgomot perfect sa nu mai auzit nimic, boxele care erau indreptate doar spre tribuna, astfel incat pe faleze auzeai doar franturi, nici vorba de un loc de unde sa iei o apa, dar lumea venise pregatita sa vada spectacolul grandios (sic).

  2. Pingback:Ziua Marinei Constanța 2013 - Poze din Tribună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *