Blogging, Știri & Trends
Zombie Horror: Seria filmelor REC
Zombie Horror: Seria filmelor REC

Zombie Horror: Seria filmelor REC

Imi este foarte cunoscuta seria filmelor SAW, Hostel, Resident Evil si altele, insa nu imi era cunoscut deloc filmul REC, ce impreuna cu REC 2 si REC 3 – Genesis, formeaza o serie horror unica!
Filmele sunt spaniole. Cu ocazia asta mai lucrati putin la calitatea voastra bilingva sau poliglota. La fel ca multe alte productii bune, acest fapt nu strica farmecul filmului deloc, ba chiar il amplifica. Zic asta pentru a linistii fanii Limbii Engleze…
Tema horror-ului acestei serii este: Zombie. Insa este pentru prima oara cand vad Zombie ce de fapt sunt posedati. Este o combinatie excelenta. Mai ales datorita faptului ca inainte sa vad REC, m-am uitat pentru prima oara la filmul The Exorcist din anul 1973.
Modul de filmare (in primele 2 parti) este genul de Found Footage, in traducere Filmare Găsită. Acestea sunt filmele precum The Blair Witch Project, Cloverfield, Paranormal Activity si multe altele.
REC 1
La fel ca multe alte filme – ca de exemplu Resident Evil – prima parte e cea mai buna. Chiar daca nu ma iau mereu dupa imdb.com, aceasta prima parte are o nota foarte buna (7,6 din 10). Actrita principala este aleasa foarte bine, o tipa marunta si dura dar indeajuns de isterica pentru a amplifica spaima. Este un film genial, cum nu am mai vazut pana acum. Imi pare un fel de varianta imbunatatita a multor alte filme de genul asta. Printre multe altele, avem ocazia sa vedem si pe domnisoara simpatica din poza atasata acestui articol. Cu greu mi-a fost dat sa vad un zombie atat de frumos jucat de cineva. Doar in Silent Hill am vazut ceva oarecum asemanator. Ba chiar, dupa ce terminati de vazut filmul, cautati sa vedeti cine juca de fapt rolul acestei fete zombie. Veti fi maxim surprinsi. Imdb ii da nota 7,6, eu ii dau lejer un 9,5.
REC 2
Putin mai slab in calitate decat primul, dar deloc departe de aceeasi maiestrie, este partea a 2-a a seriei. Ador ca este primul film din cate tin eu minte, care continua povestea exact de acolo de unde a ramas. Mi s-a parut absolut geniala faza asta. De data asta insa, avem mai multi oameni cu camere, inclusiv un grup de copii ce au si ei povestea lor, perfect potrivita timpului filmului. Intalnim iar domnisoara simpatica de origine zombie plus multi alti mici monstruleti ce fug de colo colo si fac ravagii. Filmul se termina foarte tare si lasa loc pentru o continuare.
REC 3 – Génesis
A aparut in Martie anul curent. Nu este o continuare la REC 2 ci este de fapt povestea despre ce s-a intamplat la inceput, prezentata in aceeasi maniera de potrivire paralela cu toate evenimentele desfasurate atunci. De data asta nu prea vedem multa filmare Found Footage ci vedem un film diferit. Este cu totul aparte, facut intr-o maniera mai comerciala sa zic. In mare parte, este si comedia aia de „hai sa va arat eu voua zombies!”. Nu e chiar in maniera Zombieland dar este…altfel. Vedem mult mai multe victime si o poveste diferita, mai ales una de iubire. Nu se compara cu primele 2 parti si nu stiu daca era o parte necesara pentru o asemenea serie. Insa cand vorbim de Zombie, nu prea putem sa nu ne gandim si la astfel de situatii precum cele aratate in REC 3.
REC 4 – Apocalipsis
Candva, in 2013, se asteapta a fi lansata ultima parte din serie. Se poate sa fie exact cum sper eu, sa continue exact in maniera lor geniala de acolo de unde a ramas REC 2. O cautare simpla pe Google o sa va arate o sursa sau alta care confirma ca acestea sunt intentiile producatorului. La fel ca ultima parte, REC 4 se doreste a fi un film traditional, fara prea multe elemente de Found Footage, lucru probabil acceptabil pentru o asemenea continuare.
Asadar, data viitoare cand aveti de gand sa vedeti un horror genial, care va face sa tresariti incontrolabil din cand in cand, cautati seria REC ! Va las cu un trailer pentru REC 1, trailer ce se potriveste intregii povesti. De asemenea, vedem o sclipire de geniu chiar si in acest trailer, care de fapt nu contine momente din film ci doar asemanari Bonus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *